Έντυπη Έκδοση

* ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Αλλεπάλληλα είναι τις τελευταίες μέρες τα «θερμά» επεισόδια μεταξύ του Ποταμιού και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο πλευρές πρακτικά βρίσκονται στα χαρακώματα, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να ρίχνει συνεχώς τα βέλη του κατά της Κουμουνδούρου με διάφορες αφορμές και όπως φαίνεται οι σχέσεις της Κουμουνδούρου με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου.

Στο στόχαστρο του Σταύρου Θεοδωράκη βρέθηκαν χθες οι απόψεις που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Στουρνάρα για τα 11,5 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ την πολεμική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει η στάση του Ποταμιού για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου η Σεβαστουπόλεως καταγγέλλει την «κομματοκρατία» μέσα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η Κουμουνδούρου μάλιστα μέσω της «Αυγής» χαρακτήρισε τον Σταύρο Θεοδωράκη ως «χωροφύλακα με φρέσκο αμπαλάζ» που «υπερασπίζεται τον αυταρχισμό του Θ. Φορτσάκη».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα υπεραμύνθηκε της ανάγκης τα 11,5 δισ. του ΤΧΣ να αποτελέσουν «μαξιλάρι για πολλά μικρά απρόοπτα» και «εφεδρείες», σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εύκολες και απερίσκεπτες λύσεις». Μάλιστα άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «εκπλήσσομαι που κάποιοι άνθρωποι της αριστεράς και της δικαιοσύνης λένε οριζόντια διαγραφή όλων των "κόκκινων" δανείων» και επανέλαβε ότι δεν πρέπει να υπάρξει οριζόντια ρύθμιση υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι όλα τα "κόκκινα" δάνεια το ίδιο».

Πάντως το τελευταίο διάστημα είναι εμφανής η προσπάθεια του Ποταμιού να διαμορφώσει ένα πιο συγκεκριμένο ιδεολογικό προφίλ για να καλύψει το χώρο ανάμεσα στη Ν.Δ. που φτάνει ώς και τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ενδεικτική η αναφορά του Σταύρου Θεοδωράκη ότι «το Ποτάμι δεν πιστεύει στην κοινωνία της αγοράς, πιστεύει στην κοινωνία με αγορές, με αληθινές αγορές, με ζωντανές αγορές» ζητώντας από τον Γιάννη Στουρνάρα να μπει με τη βοήθεια της Τράπεζας της Ελλάδος ένα τέλος στα δάνεια των τραπεζών σε «εταιρείες ζόμπι που δεν προσφέρουν τίποτα στον ελληνικό λαό».

Στο πλαίσιο αυτό ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, προσδιόρισε την καινοτομία ως το καθοριστικό στοιχείο για να βγει η χώρα από την «τριτοκοσμική αρένα» απ' την οποία χάνουν οι εργαζόμενοι και το περιβάλλον, υπογραμμίζοντας ότι «ο κομματικός ζυγός στα πανεπιστήμια, στην έρευνα, στην αγορά, στον τραπεζικό δανεισμό, στη γραφειοκρατία, στις "επιδοτήσεις", έχει μεταβάλει τους δημιουργούς σε υπαλλήλους».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Το Ποτάμι