Έντυπη Έκδοση

Συνάντηση Σαμαρά - Παπούλια

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα έχει τη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λίγο πριν από την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, και ενώ η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ δεν έχει σταματήσει, παρά το ισχυρό μήνυμα της πρόσφατης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αρχικά στη Λευκωσία την Παρασκευή, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, και από εκεί θα ταξιδέψει στην Αίγυπτο.

Η επίσκεψη στον κ. Παπούλια κανονίστηκε χθες και στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι με τον Προέδρο της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση, κατόπιν αιτήματός του, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ενώ βέβαια ο κ. Τσίπρας έχει μία καθαρά πολιτική ατζέντα, από το Μαξίμου δεν έδιναν αντίστοιχο στίγμα στο ραντεβού του κ. Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το οποίο όμως είναι σαφές ότι θα ενταχθεί στη ρητορική της πολιτικής σταθερότητας, καθώς άλλωστε τα θέματα εξωτερικής πολιτικής σε αυτή τη φάση αποκτούν ειδική σημασία με σημείο αναφοράς την Κύπρο, αλλά και τη νέα πρωτοβουλία Νίμιτς για το Σκοπιανό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις