Έντυπη Έκδοση

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «Ε»

Η ΓΣΕΕ δεν συζητά αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου

Νέα ένταση στις σχέσεις της κυβέρνησης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις πυροδότησε η αποκάλυψη της «Ε» ότι με το συνδικαλιστικό νόμο θα επιχειρηθεί η κατάργηση της επίσχεσης εργασίας σε ορισμένες περιπτώσεις, που αφορούν ιδίως τις λειτουργούσες επιχειρήσεις.

Με μια οργισμένη ανακοίνωση η ΓΣΕΕ κόβει κάθε γέφυρα διαλόγου για τις επικείμενες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, αρνούμενη να συμμετάσχει σε διάλογο με οποιαδήποτε μορφή.

Επισημαίνει ότι «όταν επιχειρείται η αποτυχία των ασκούμενων πολιτικών, να "χρεωθεί" σε αυτούς που τις αντιπάλεψαν κι όχι σε αυτούς που τις εφήρμοσαν, τότε και ο στόχος είναι εμφανής και η επιδίωξη είναι "ηλίου φαεινότερον"».

Μετά την κατευθυνόμενη ενημέρωση και την ανάδειξη στην επικαιρότητα -τάχα ως «Μείζον Εθνικό Θέμα»- της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, η ΓΣΕΕ εκφράζει «την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην αλλαγή του πλέον δημοκρατικού νόμου στην Ευρώπη».

Φωτιές άναψε  το χθεσινό πρωτοσέλιδο  της «Ε» για την κατάργηση της επίσχεσης εργασίας που σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν στο συνδικαλιστικό νόμο Φωτιές άναψε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» για την κατάργηση της επίσχεσης εργασίας που σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν στο συνδικαλιστικό νόμο Αναφέρεται, επίσης, ότι «μετά την εισήγηση του προέδρου της ΓΣΕΕ, η Συνομοσπονδία δεν μπαίνει σε κανένα διάλογο για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που στοχεύει στην αλλαγή της πολιτικής ατζέντας και απομάκρυνσης του δημόσιου διαλόγου από τα "καυτά" ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας (ανεργία, ασφαλιστικό, οικονομία, ομαδικές απολύσεις, lock out, κ.λπ.). Οι θέσεις και οι διαπιστώσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, τις οποίες η ΓΣΕΕ δημοσιοποίησε από την πρώτη στιγμή, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών ή διαστρεβλώσεων για τη συμβατότητα του Ν.1264/1982 με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Προτεραιότητα της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων είναι η ακύρωση των ασκούμενων πολιτικών, που οδήγησαν σε αδιέξοδο κοινωνία και οικονομία και σε αυτή την κατεύθυνση παραμένει σταθερά προσηλωμένη και καλεί τους εργαζομένους να δώσουν δυναμικό "παρών" στην 24ωρη γενική απεργία της 27ης Νοεμβρίου και στο μεγάλο αγωνιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τρόικα
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Κυβέρνηση
Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Για το ίδιο θέμα
Μυρίζει μπαρούτι η επιστροφή