Έντυπη Έκδοση

ΔΗΜΑΡ: Διάλογος τέλος με το ΠΑΣΟΚ, λόγω σύμπλευσης με Ν.Δ.

Τέλος στο διάλογο με το ΠΑΣΟΚ βάζει η ΔΗΜΑΡ έπειτα από μία έντονη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Η αμφίπλευρη προσπάθεια διαλόγου, που ξεκίνησε η Αγίου Κωνσταντίνου από το καλοκαίρι, στην προοπτική συγκρότησης ενός μπλοκ για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, πλέον δεν περιλαμβάνει το κόμμα της συγκυβέρνησης.

«Δεν μπορεί να συνεχισθεί ο διάλογος με το ΠΑΣΟΚ, λόγω της σύμπλευσής του με τη Ν.Δ. και της επιλογής του να συνεχίζει να συνυπηρετεί τις ασκούμενες πολιτικές», ανακοίνωσε η ΔΗΜΑΡ χθες, ενώ είχε προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ μακρά συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής υπό τη νέα της σύνθεση.

Τα αίματα άναψαν όταν το Αριστερό Δίκτυο, επικαλούμενο τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου, επισήμανε ότι στο διάλογο δεν μπορεί να έχει θέση το ΠΑΣΟΚ. «Οι αποφάσεις του συνεδρίου είναι καθαρές», τόνισαν. Ακολούθησε η έντονη αντίδραση των Θ. Μαργαρίτη και Δ. Χατζησωκράτη, με την άποψη των οποίων συντάχθηκαν άλλα τέσσερα μέλη της Ε.Ε.: Οι Σ. Καρακικές, Γ. Σιακαντάρης, Ευγενία Μπουρνόβα και Γ. Μπουλμπασάκος.

Ετσι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να συνεχισθεί ο διάλογος για την προοδευτική διακυβέρνηση με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας, ενώ η μειοψηφία επέμεινε να παραμείνει στο τραπέζι η πρωτοβουλία που πήρε το κόμμα τον περασμένο Ιούλιο, για την ανασύνταξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση.

Στον απόηχο της συνεδρίασης, ο βουλευτής Ν. Τσούκαλης αντέδρασε δηλώνοντας ότι η ΔΗΜΑΡ «πρέπει και οφείλει να επιμείνει και να αναβαθμίσει το διάλογο που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού κέντρου, με στόχο τη μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού προς την προοδευτική κατεύθυνση και τη διαμόρφωση συσχετισμών για την προοδευτική - δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας».

Την ίδια ώρα, ο Γ. Πανούσης, με άρθρο του χθες στην «Αυγή», που είχε τίτλο «Η ώρα της όλης Αριστεράς» σημειώνει: «Καλούμαστε να αδράξουμε το ιστορικοπολιτικό momentum για να δώσουμε στον ελληνικό λαό αυτό που η Αριστερά εδώ και έναν αιώνα υπόσχεται: ελευθερία - ισοπολιτεία - ισονομία - δικαιοσύνη - αλληλεγγύη - δικαιώματα - συμμετοχή - λογοδοσία και πάνω απ' όλα ουσιαστική δημοκρατία». Κάνει λόγο για ιστορική στιγμή και απευθύνει προσκλητήριο προς όλους να υπερβούν «τα μικρά» και τα «αρνητικά» μπροστά την προοπτική μιας κυβερνώσας Αριστεράς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ