Έντυπη Έκδοση

Ο πρύτανης προειδοποιεί τους φοιτητές για ποινική δίωξη

Αποφασισμένος να κινηθεί πειθαρχικά και ποινικά εναντίον φοιτητών εμφανίζεται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδ. Φορτσάκης, προκειμένου να μην επαναληφθούν επεισόδια όπως αυτά με την εισβολή τους στη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Για το λόγο αυτό η συνεδρίαση θα επαναληφθεί σήμερα σε χώρο που θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Ο Θοδ. Φορτσάκης στη Σύγκλητο Ο Θοδ. Φορτσάκης στη Σύγκλητο Χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ανέφερε ότι «Οποιος διαπράττει ένα αδίκημα, πρέπει στη συνέχεια να λογοδοτήσει γι' αυτό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της παραβίασης ασύλου και παράνομης παρακράτησης ατόμων. Κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει, επειδή δεν θα το ανεχτώ να ξαναγίνει. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το Πανεπιστήμιο να κυβερνηθεί έτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης.

Παράλληλα, μιλώντας στον «Σκάι» κ. Φορτσάκης ανέφερε ότι «είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε πως τα έκτροπα που γίνονται μειώνουν την αξία του δημόσιου πανεπιστημίου και το οδηγούν στην κατάρρευση». Ο πρύτανης έκανε λόγο για παγιωμένη συνήθεια μιας μειοψηφίας που δεν έχει καμία σχέση με τη Σύγκλητο. «Οι ελάχιστες μειοψηφίες κάποιων συνδικαλιστικών παρατάξεων δημιουργούν πρόβλημα και εμφανίζονται δημιουργώντας απειλητική ατμόσφαιρα», τόνισε. Πρόσθεσε ότι η Σύγκλητος είναι ανοιχτή στο διάλογο, να ακούσει φοιτητές και εκπροσώπους, αλλά μέσα στο πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος και με πολιτισμό.

Θέση στο ζήτημα πήρε και η Ενωση Τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών, που στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι συνεχιζόμενες παρανοϊκές αθλιότητες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ από ελάχιστες μειοψηφίες πρέπει επιτέλους να πάρουν τέλος. Ντροπιάζουν το σύστημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υποβαθμίζουν τραγικά το κύρος των πανεπιστημίων μας στη συνείδηση της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας. Αυτά, που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν είναι δημοκρατία, είναι φασιστική βία. Οι τραμπουκισμοί σε πανεπιστημιακούς χώρους δεν είναι ηρωισμοί για κομματικά παράσημα αλλά επικίνδυνες γελοιότητες, που υπονομεύουν το αύριο του τόπου.

Οι πρυτανικές αρχές σε όλη τη χώρα πρέπει να αντιδράσουν σοβαρά, άμεσα και αποφασιστικά, χωρίς καιροσκοπισμούς και τους θεατρικούς ακκισμούς του πρόσφατου παρελθόντος. Με ξεπερασμένα "καθ' υποβολήν" κομματικά καμώματα δεν θα πάει μακριά η Ελλάδα». Καρτ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές
Εκπαίδευση
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
Παιδεία
Για το ίδιο θέμα
Φορτσάκης: Μπορεί και να χάσουν το εξάμηνο όσοι μεταγράφηκαν στο ΕΚΠΑ