Έντυπη Έκδοση

Κυνηγητό ψαράδικου από τους Τούρκους

Το κυνηγητό των ελληνικών ψαροκάικων από τις τουρκικές ακταιωρούς συνεχίζεται στο θρακικό πέλαγος. Αυτή τη φορά «θύμα» κυνηγητού έπεσε η μηχανότρατα «Τρία Αδέρφια» που ψάρευε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στις εκβολές του ποταμού Εβρου, ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης!

Σύμφωνα με την καταγγελία του καπετάνιου Θ. Σαρίκα, η τουρκική ακταιωρός πλησίασε την ελληνική μηχανότρατα και οι Τούρκοι λιμενικοί απαίτησαν να κάνουν έλεγχο στο σκάφος. Ο καπετάνιος επικοινώνησε με τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας τις οδηγίες που έλαβε, αγνόησε την τουρκική ακταιωρό και συνέχισε τη ρότα του προς το λιμάνι της πόλης.

Τότε η τουρκική ακταιωρός άρχισε να καταδιώκει το ελληνικό αλιευτικό, κάνοντας κύκλους και δημιουργώντας απόνερα, ενώ προσπάθησε να το εμβολίσει προκαλώντας υλικές ζημιές σε διάφορα σημεία του σκάφους. Στο μεταξύ στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ωστόσο όταν η τουρκική ακταιωρός είχε ήδη απομακρυνθεί.

Οταν έγινε γνωστό το επεισόδιο, οι ψαράδες της Αλεξανδρούπολης ανάρτησαν στα σκάφη τους μαύρες σημαίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Λιμενικό Σώμα