Έντυπη Έκδοση

FaceLook

ΤΟ ΚΑΛΟ νέο των ημερών. Φουάρ στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινά τον Οκτώβρη του 2015, με λιγότερο «τουπέ» από εκείνο της Αθήνας. Θυμάστε ότι η Art Athina, στα πρώτα χρόνια, στόχευε στην κεντρική Ευρώπη. Η Θεσσαλονίκη στοχεύει, εξ αρχής, στο βαλκανικό χώρο.

ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ με τους Κωνσταντινουπολίτες γκαλερίστες, σχέσεις με Βούλγαρους, Αλβανούς και γενικώς γείτονες. Αν πέσει και κάποιος από τη Βιέννη, όχι δεν θα πουν, απλά η στόχευση και ο προσανατολισμός είναι βαλκανικός. Προσωπικά, βρίσκω πολύ ρεαλιστικό το σχέδιο (project δεν θα ξαναπώ, από τότε που το 'πιασαν στο στόμα τους τα πρωινάδικα) και αρκετά υλοποιήσιμο.

ΠΑΝΤΩΣ, παράπονο δεν έχουμε εμείς οι Ελληνες. Ο,τι κάνουμε είναι εις διπλούν.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ που υπόσχονται πολλά, σε εξέλιξη αυτό το μήνα, στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Τα δύο μεγάλα κέντρα του δυτικού κόσμου. Μαυρόασπρος Πικάσο, νεανικός Ματίς, Οφίλι, Γκόμπερ και, και, και.

ΟΠΟΙΟΣ αντέχει, ξεχνά εφορίες και υποχρεώσεις και παίρνει δρόμο.

ΞΕΡΕΤΕ ποιος είναι ο αγαπημένος μου χώρος τα δύο τελευταία χρόνια; Το «Οπλοστάσιο Τέχνης» στην οδό Μηλιώνη. Ενας μικρός χώρος με εξαιρετικές επιλογές, από τον Δημήτρη Αληθεινό.

ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ, μαθαίνω, συνεδριάζει το Δ.Σ. του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Δίχως τη διευθύντρια του μουσείου και δίχως ανακοινώσεις αποφάσεων. Μα τι λένε;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Καλλιτεχνικό ρεπορτάζ