Έντυπη Έκδοση

BELICE / One of these Mornings

Πολύ καλό για να είναι μόνον η αρχή!..

Το «One of these Mornings» είναι ένας δίσκος με ατμόσφαιρα ποπ μπαλάντας, στοιχεία americana και σε ορισμένα σημεία με jazzy ύφος, πράγμα που τον κάνει και πιο ενδιαφέροντα. Το μεγάλο του ατού όμως είναι κυρίως η εκφραστική, λυρικών αποχρώσεων και αέρινη φωνή της Ελίντας Καλπογιάννη/Belice.

Ανάμεσα μάλιστα στα 11 τραγούδια που έχει γράψει η Καλπογιάννη υπάρχουν και δύο μικρά αλλά λαμπερά διαμαντάκια που κατά τη γνώμη μας δείχνουν και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν η Belice και οι μουσικοί της στην επόμενη τουλάχιστον δισκογραφική τους δουλειά. Το Sweet Darling και το Neverland.

Η φωνή της Ελίντας Κ. έχει τη δυνατότητα να σε ταξιδεύει. Εύθραυστη, με ωραία ηχοχρώματα και αρκετή δόση ρομαντισμού στο τελικό αποτέλεσμα δεν θα έχει ιδιαίτερο ανταγωνισμό στον ελλαδικό τουλάχιστον χώρο. Αν μάλιστα η ερμηνεία της εμπλουτιστεί και με περισσότερη ενέργεια, ώστε να αποχτήσει μία ακόμη διάσταση, τότε μπορεί κάλλιστα να γίνει η Ελληνίδα Nikky Yanofski...

Την πρώτη της δισκογραφική πρόταση η Belice την ηχογραφεί με τους: Γιώργο Κατσάνο, κίμπορντς - αρμόνικα κ.λπ., Χρήστο Κεχρή, μπάσο, Σπύρο Μοσχούτη ντραμς, κρουστά και κιθάρες, Μιχάλη Μοσχούτη κλασική, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα και τον Γιώργο Δάφνο στην ηλεκτρική κιθάρα. Ολοι τους λειτουργούν άψογα, σαν ένα δεμένο σύνολο που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον με ακρίβεια και καθαρό, κρυστάλλινο ήχο.

Δυστυχώς η φόρμα του τραγουδιού που κυριαρχεί στον δίσκο δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια να ξεδιπλώσουν όλες τις δυνατότητες που έχουν και να προσθέσουν μια πιο έντονη νότα αυτοσχεδιασμού που λείπει από το τελικό άκουσμα του «One of these Mornings». Φωνή και μουσικοί χτίζουν όμως έναν δελεαστικό και, σε ορισμένα σημεία, σαγηνευτικό ήχο που σε κάνει να θέλεις να ξανακούσεις το δίσκο πολλές φορές και σίγουρα να περιμένεις με ενδιαφέρον την επόμενη δουλειά του γκρουπ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική