Έντυπη Έκδοση

Ολα τα οφέλη υγείας του σεξ για τους άνδρες!

Είθισται να λένε ότι το σεξ περνάει από το αντρικό μυαλό τουλάχιστον 19 φορές την ημέρα. Βέβαια αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού οι άνδρες που κάνουν συχνά σεξ ωφελούν την υγεία τους.

Δυνατή καρδιά Οπως υποστηρίζει σχετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο «Queens» στο Μπέλφαστ, οι άντρες που κάνουν σεξ τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης εμφράγματος κατά 50%.

Βελτιώνει τη διάθεση Εκτός από την ανακούφιση από το στρες, το σεξ λειτουργεί ανασταλτικά απέναντι στην κατάθλιψη, με την παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό, της λεγόμενης ορμόνης της ευτυχίας.

Προστατεύουν τον... προστάτη τους Σύμφωνα με έρευνα από το Διεθνές Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου, οι άντρες που έχουν κατά μέσον όρο 21 εκσπερματίσεις ανά μήνα, παρουσιάζουν κατά 33% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, συγκριτικά με εκείνους που δεν ξεπερνούν τις 4-7 εκσπερματίσεις μηνιαίως.

Πάντα σε... φόρμα Εκτός από το γυμναστήριο, οι άνδρες μπορούν να είναι σε φόρμα κάνοντας σεξ. Υπολογίζεται ότι σε μια 30λεπτη ερωτική συνεύρεση καίνε περίπου 200 θερμίδες.

Κερδίζουν χρόνια Οπως δημοσιεύεται σε μελέτη στην επιστημονική επιθεώρηση «British Medical Journal», οι άντρες που έχουν ερωτικές περιπτύξεις αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας κατά 50%, συγκριτικά με εκείνους που κάνουν σεξ μία στο τόσο.

Κοιμούνται καλά Η ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι ένα απόλυτα φυσικό χαλαρωτικό, που επιδρά κυρίως στον αντρικό οργανισμό. Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι αμέσως οι άνδρες παραδίδονται στην αγκαλιά του Μορφέα.

Ρίχνει την πίεση Η ερωτική επαφή δρα αγχολυτικά, ρίχνοντας έτσι την πίεση του αίματος. Αυτό δείχνει έρευνα, όπου μετρήθηκε η πίεση των ομιλητών στη διάρκεια μιας αυτοσχέδιας ομιλίας, αλλά και όταν τους έβαλαν να εκτελέσουν γρήγορα μαθηματικές πράξεις.

Οσο πιο συχνά, τόσο πιο καλά Ενας από τους μεγαλύτερους μύθους που αφορούν τη γονιμότητα είναι ότι η αποχή «δυναμώνει» το σπέρμα.

Ωστόσο μελέτες έχουν δείξει ότι όσο πιο συχνά κάνει σεξ ένας άνδρας τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ενισχυθεί η γονιμότητά του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία & Διατροφή
Αναπαραγωγή και σεξουαλική συμπεριφορά
Υγεία