Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο Ευρωκοινοβούλιο απεργοί της Coca Cola και εργαζόμενοι των ναυπηγείων

Δύο αντιπροσωπείες , αποτελούμενες από απεργούς της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη, που έχουν συμπληρώσει 13 μήνες αγώνα, και από εργαζόμενους και φορείς που εμπλέκονται στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία θα επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τη Δευτέρα 3/11 έως την Τετάρτη 5/11, με πρόσκληση της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα.

φωτ: AFP φωτ: AFP Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της κ. Κούνεβα: "Οι 11 εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον πρόεδρο του σωματείου τους Γρηγόρη Παπαδόπουλο, θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν τις θέσεις και την καμπάνια τους κατά των απολύσεων, με αιχμή το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της εταιρείας 3Ε στο οποίο καλούν εργαζόμενους και καταναλωτές σε ένδειξη αλληλεγγύης. Μεταξύ άλλων θα συναντηθούν με εργαζόμενους της Coca Cola στο Βέλγιο καθώς και με ευρωβουλευτές της Αριστεράς .

Η τεράστια κρίση που μαστίζει τον κλάδο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, με την ανεργία στο 90%, θα προσεγγιστεί με δυο τρόπους: - Πρώτον, από τη σκοπιά του Δήμου Περάματος, της πόλης στην οποία η παραγωγική νέκρωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης μεταφράζεται σε ανθρωπιστική κρίση για την τοπική κοινωνία.

Αυτή τη διάσταση θα μεταφέρουν αντιπροσωπεία του Δήμου, με επικεφαλής το δήμαρχο, Γ. Λαγουδάκη, και εργαζόμενοι της ΝΕΖ. - Δεύτερον, από εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που είναι απολυμένοι και απλήρωτοι λόγω των καταστροφικών επιλογών που έγιναν τόσο από την παρούσα όσο και τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ιδιωτικοποίηση, συμφωνία με Κομισιόν).

Οι δύο αντιπροσωπείες, μαζί με την Κ. Κούνεβα και άλλους ευρωβουλευτές της GUE/NGL και του ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη, 4/11, στις 16.30. Για τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της επίσκεψης των δύο αντιπροσωπειών στο Ευρωκοινοβούλιο θα υπάρξει ροή ενημέρωσης στη διάρκεια του τριημέρου".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ