Ηλεκτρονική Έκδοση

Με αιχμές κατά Παπανδρέου η ομιλία Βενιζέλου στην συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης

Βενιζέλος: Βρισκόμαστε στην καμπή της εξόδου από την κρίση

Το σκηνικό ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί, τα διλήμματα είναι σκληρά και χρειάζεται εθνική σταθερότητα επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Κάλεσμα συστράτευσης και ενεργούς συμμετοχής των πολιτών που πιστεύουν στο ρόλο της Δημοκρατικής Παράταξης για την «πολιτική, θεσμική και εθνική σταθερότητα», απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της ΔΠ που διεξάγεται στην Αθηναΐδα.

«Βρισκόμαστε στην καμπή της εξόδου από την κρίση και το μνημόνιο. Τα διλήμματα είναι σκληρά και κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό» είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί το σκηνικό. Τώρα διαμορφώνονται τα διλήμματα» σημειώνοντας ότι βασικό ζητούμενο είναι η «ολοκληρωμένη συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο με ασφάλεια ή η πορεία στο άγνωστο όπου οι θυσίες 5 χρόνων θα εξανεμιστούν σε 5 μέρες». Επικαλέστηκε μάλιστα την πρόσφατη αντίδραση των αγορών λέγοντας ότι απευθύνεται και στην αντιπολίτευση που ζητούσε μονομερείς ενέργειες.

Επεσήμανε δε ότι η έξοδος από την κρίση «δεν διασφαλίζεται σε ένα άγονο μικροκομματικό κλίμα» και στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «διαστροφή των θεσμών» χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά επικίνδυνο λάθος, η άρνηση συναίνεσης για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας και η πρόκληση πρόωρων εκλογών. Δεν βοηθάει την οικονομία και την χώρα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε επίσης λόγο για «πορεία συγκρότησης και ανάδειξης της παράταξης» στην οποία όπως υπογράμμισε δεν υπάρχουν διλήμματα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Παράταξης, επισημαίνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ μετέχει με τα σύμβολά του και το όνομά του» και πρόσθεσε ότι θα γίνει «δημοκρατική ανάδειξη των συνέδρων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για ακόμα μια φορά προς την πλευρά Παπανδρέου λέγοντας ότι «δεν δέχομαι αλαζονικές και καιροσκοπικές συμπεριφορές από όσους θεμελίωσαν τη συνεργασία με τη ΝΔ και την εφαρμογή του μνημονίου» ενώ «με τους χειρισμούς τους το 2009-2010 σκέπασαν τις καταλυτικές ευθύνες της περιόδου 2004-2009» για το ξέσπασμα της κρίσης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συνέδρια
Δημοκρατική Παράταξη (ΔΠ)
ΠΑΣΟΚ
Ελιά