Ηλεκτρονική Έκδοση

Συμφωνία ΠΑΣΟΚ-Κυριάκου Μητσοτάκη

Μειώνουν το βασικό μισθό στο δημόσιο

Από 1/1/2015 μειώνεται ο εισαγωγικός μισθός των δημοσίων υπαλλήλων κατά 100 ευρώ, ύστερα από συμφωνία που επήλθε μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων αργά το βράδυ της Παρασκευής

Κλείνουν ένα ένα τα ανοιχτά μέτωπα στη συγκυβέρνηση ελέω της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των εκπροσώπων των δανειστών. Αργά το βράδυ της Παρασκευής αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή των Χρήστου Πρωτόπαπα, Γιάννη Κουτσούκου και Τάκη Ρήγα είχε συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, την υφυπουργό ΔΜ Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και κατέληξαν σε κοινή πρόταση που θα παρουσιάσουν στην τρόικα.

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι επέρχεται μείωση του εισαγωγικού μισθού στο Δημόσιο και θα εφαρμοστεί η περίοδος της διετούς «δοκιμασίας» για τους νεοπροσληφθέντες δημοσίους υπαλλήλους. Με βάση αυτό ο βασικός μισθός από 1/1/2015 για τους υπαλλήλους ΔΕ πέφτει από τα 780 ευρώ στα 680, ενώ για τους υπαλλήλους ΠΕ ο βασικός μισθός μειώνεται επίσης κατά 100 ευρώ και διαμορφώνεται στα 900 από περίπου 1000 ευρώ που ήταν σήμερα. Παράλληλα θα προβλέπεται επίδομα στέγασης για όσους υπηρετούν εκτός του τόπου κατοικίας τους.
Επίσης συμφωνήθηκε να έρθει το νέο μόνιμο σχέδιο αξιολόγησης μέχρι τα τέλη του χρόνου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σύμφωνα με την επιτευχθείσα συμφωνία, από το 2016 οι μισθοί των υπαλλήλων θα συνδέονται με την παραγωγικότητα, την αποδοτικότητα και την επίτευξη των στόχων που θα τίθενται από τις υπηρεσίες.
Σε ότι αφορά τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών θα αναπροσαρμόσει την παροχή του επιδόματος της «προσωπικής διαφοράς» ανάλογα με τη θέση και το είδος της εργασίας του κάθε υπαλλήλου. Το συνολικό ποσό που διατίθεται για το συγκεκριμένο επίδομα παραμένει το ίδιο αλλά θα επέλθουν αλλαγές στην εσωτερική του κατανομή ανά υπάλληλο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Μισθοί/συντάξεις
Δημόσιος Τομέας