Έντυπη Έκδοση

Οσα φέρνουν οι 4 τροχοί

Εταιρική εκδήλωση της Porsche στην Καπέλα Σιστίνα

Η Porsche έγινε η πρώτη εταιρεία που πραγματοποίησε εκδήλωση στο παρεκκλήσι Καπέλα Σιστίνα, στο Βατικανό, στα 600 χρόνια ύπαρξης του αριστουργήματος του Μιχαήλ Αγγελου. Η απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου να νοικιάσει το χώρο με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς (χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το αντίτιμο) προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Η εκδήλωση της Porsche ήταν μέρος ενός τετραήμερου προγράμματος, αφορούσε ένα γκρουπ 40 ατόμων, το οποίο κατέβαλε το ποσό των 5.000 ευρώ ανά άτομο. Μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε την ακρόαση κονσέρτου κλασικής μουσικής και δείπνο εντός της Καπέλα Σιστίνα.

Επίδειξη δυνατοτήτων αυτόνομης οδήγησης από την Audi

Η Κυριακή 19 Οκτωβρίου ήταν μια διαφορετική μέρα στην πίστα του Χόκενχαϊμ. Στο περιθώριο του αγώνα DTM, η Audi προχώρησε σε μια εντυπωσιακή επίδειξη. Ενα RS7 με οδηγό και ένα χωρίς, πραγματοποίησαν μια άτυπη κόντρα κάνοντας ένα γύρο της πίστας, με το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό να αποδεικνύεται ταχύτερο κατά 5'', έχοντας αναπτύξει ταχύτητα ακόμη και 250 χ.α.ώ. Πλέον, η τεχνολογία επιτρέπει στο αυτοκίνητο όχι απλώς να κινείται, αλλά να παίρνει και αποφάσεις. Οι μόνες πληροφορίες που του παρέχονται, είναι τα όρια της πίστας και στη συνέχεια, εκείνο αποφασίζει την ταχύτητα και τη γραμμή που θα ακολουθήσει (http://www.youtube.com/watch?v=eOYsI1cqUrw)

Κινητήρας με τρία τούρμπο από τη Volvo

Η Volvo φέρεται να πραγματοποιεί δοκιμές σε έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων που είναι εφοδιασμένος με όχι ένα ή δύο, αλλά τρία τούρμπο και απόδοση που θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 450 ίππους. Ο κινητήρας για τον οποίο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα βγει στην παραγωγή, είναι μέλος της οικογένειας κινητήρων Drive-Ε, με τη Volvo να τον αποκαλεί «triple boost». Το κόστος του εν λόγω κινητήρα είναι αρκετά υψηλό, όμως σε περίπτωση που τον δούμε στην αγορά, η ειδική ισχύς των 225 ίππων/λίτρο υπερτερεί ακόμη και από αυτοκίνητα όπως η Bugatti Veyron (150 ίπποι/λίτρο).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Αυτοκίνητο