Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνέντευξη Δ. Γιαννακόπουλου

«Θα είμαι στον Παναθηναϊκό όσο αντέχω και όσο με θέλει ο κόσμος»

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε συνέντευξη που παραχώρησε επανέλαβε την πρόθεσή του να παραμείνει στο «τιμόνι» των «πρασίνων» για αρκετά ακόμα χρόνια. «Εκτιμώ τον Ολυμπιακό, όχι τους Αγγελόπουλος», πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Action 24» αναφέρθηκε στο μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού, τους στόχους της φετινής ομάδας, στις σκέψεις του για το ποδόσφαιρο, αλλά και για την «κόντρα» του με τους αδελφούς Αγγελόπουλους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
 
«Τους διαψεύσαμε όλους»
 
«Τα τελευταία τρία χρόνια ακούμε ότι ο Παναθηναϊκός θα διαλυθεί, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει συνέχεια, αλλά νομίζω ότι με τα δυο συνεχόμενα νταμπλ έχουμε καταφέρει και έχουμε διαψεύσει όλους αυτούς που το πίστευαν. Τώρα όσον αφορά για φέτος, ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Όντως, τα πρώτα δείγματα είναι πάρα πολύ καλά, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό από το Κύπελλο και παίζοντας πολύ καλά και απέναντι στην ΑΕΚ και απέναντι στην Φενέρμπαχτσε του κυρίου Ομπράντοβιτς, αλλά από εκεί και πέρα είναι πάρα πολύ νωρίς να υπάρχουν συμπεράσματα. Σίγουρα, όμως, υπάρχει ελπίδα», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
 
Αν θα παραμείνει στον χώρο του μπάσκετ: «Έχει δείξει η οικογένεια ολόκληρη ότι αγαπάμε τον Παναθηναϊκό, από τον πατέρα μου, από τον θείο μου, από εμένα. Τώρα, αν ο ίδιος θα παραμείνω αυτό δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι το δικό μου, είναι πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο. Σίγουρα υπάρχει θέληση. Θα θέλαμε να παραμείνουμε, όσο μπορούμε, όσο αντέχουμε, πηγαίνουμε καλά και ο κόσμος μας θέλει θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».
 
Για το "δέσιμο" που υπάρχει ανάμεσα στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού: «Κόσμος, ομάδα και διοίκηση είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός λειτουργεί ως οικογένεια, ο ένας στηρίζει τον άλλο, ο κόσμος την ομάδα, η ομάδα την διοίκηση, η διοίκηση τον κόσμο και για αυτό και υπάρχει και επιτυχία».
 
Για τις βλέψεις του φετινού Παναθηναϊκού: «Να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο ώστε να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκές κούπες, να προσπαθήσουμε να πάρουμε ξανά το νταμπλ και φέτος. Ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει στις κούπες και τα Πρωταθλήματα. Όπως είχα πει και στην αρχή του καλοκαιριού, κάνοντας τις μεταγραφές των Ελλήνων παικτών, αυτό που προέχει είναι να μπορέσει η ομάδα να δεθεί και να παίξει καλό μπάσκετ. Τώρα, αν έρθουν και οι κούπες, που απ’ ότι δείχνει η ομάδα μπορεί να τα πετύχει, καλοδεχούμενες».
 
Για το γεγονός ότι το μπάσκετ βιώνει μια απόλυτη μοναξιά, με εξαίρεση τις οικογένειες Γιαννακόπουλου και Αγγελόπουλου: «Σίγουρα είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει. Από εκεί και πέρα, αυτό είναι θέμα του ΕΣΑΚΕ, του προέδρου του, να μπορέσει να πάρει κάποια μέτρα, να κάνει κάποιες αλλαγές στο Πρωτάθλημα που ίσως να φέρουν και κάποιους άλλους ανθρώπους να επενδύσουν στο μπάσκετ».
 
Αν τελικά βοηθήσει τον ποδοσφαιρικό σύλλογο ή όχι: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας, είτε λέγεται ποδόσφαιρο, είτε μπάσκετ, είτε τάβλι. Σε όλα τα αθλήματα θέλουμε να μπορούμε να βοηθάμε και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων θα το κάνουμε. Το ποδόσφαιρο έχει άλλα μεγέθη, αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός δυστυχώς έχει ξεφύγει. Έχει τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει άλλα έσοδα, τα οποία είναι δύσκολα για κάθε άνθρωπο μεμονωμένα να ανταπεξέλθει, είτε λέγεται Αλαφούζος, Γιαννακόπουλος, Βαρδινογιάννης, Πατέρας, Βγενόπουλος ή οτιδήποτε άλλο. Ίσως μόνο μια συλλογική προσπάθεια θα μπορούσε. Είναι δύσκολο καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο διάφοροι επιχειρηματίες του βεληνεκούς των ονομάτων που ανέφερα, να μπορέσουν να συνυπάρξουν. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς, φαίνεται ότι τη σήμερον ημέρα είναι ο μόνος δρόμος με αυτά τα μεγέθη που υπάρχουν».
 
Για την κόντρα με τους Αγγελόπουλους: «Κόντρα με τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο σωματείο, το οποίο σεβόμαστε απόλυτα. Είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος. Από εκεί και πέρα, οι κ. Αγγελόπουλοι το έχουν πάει σε ένα προσωπικό επίπεδο. Είναι άνθρωποι για τους οποίους δεν έχω καμία προσωπική εκτίμηση, σε αντίθεση με τον σύλλογο που λέγεται Ολυμπιακός».
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μπάσκετ
Παναθηναϊκός
Συνεντεύξεις