Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕΧΡΙ, ΣΗΜΕΡΑ

Πρόεδρος Δημοκρατίας και Ενοπλες Δυνάμεις

Των οικιών υμών εμπιμπραμένων υμείς άδετε - Αίσωπος

Οσον αφορά τις Ε.Δ., ο ρόλος του ΠτΔ είναι σημαντικός, πέραν του ότι το πρόσωπό του πρέπει να εμπνέει την ενότητα και να εγγυάται την τήρηση της αξιοκρατίας και του αξιόμαχού τους

Δεν είναι δυνατόν, σήμερα  που βρισκόμαστε σε αυτόν  τον κυκλώνα, ο ΠτΔ να είναι  ένα τυχαίο πρόσωπο από τους «τελειωμένους» της πολιτικής Δεν είναι δυνατόν, σήμερα που βρισκόμαστε σε αυτόν τον κυκλώνα, ο ΠτΔ να είναι ένα τυχαίο πρόσωπο από τους «τελειωμένους» της πολιτικής Η παρακμή της Χώρας έχει φτάσει στην αποκορύφωσή της. Το αισθανόμαστε, το βλέπουμε, το ψηλαφίζουμε όλοι μας, ιδιαίτερα τα στελέχη των Ε.Δ., που δοκιμάζονται αφάνταστα, πλην των Εξουσιαστών, που επιμένουν να ζουν μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα ψευδολογιών, που οι ίδιοι σκηνοθετούν.

Η κυβέρνηση, συνεχίζουσα την κατασπατάληση του δημοσίου πλούτου που δεν της ανήκει, η Αξιωματική Αντιπολίτευση φλυαρούσα ανεύθυνα και τα λοιπά κόμματα ακολουθούντα, αναλίσκονται σε ατέρμονες συζητήσεις περί προεδρολογίας, ενώ αφήνουν τους ακόρεστους δανειστές και τη διαφθορά να δρουν ανενόχλητα.

Ογκώδες και οξύ το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας! Τίνος Προέδρου; Ενός, στην πράξη, παντελώς ανεύθυνου προσώπου. Μιας σκιάς, από τότε που ο Μέγας Αντιφατικός και Ολέθριος απεφάσισε να ανασκολοπήσει το Σύνταγμα του '75.

Για να μη θεωρηθεί ότι μιλάω επί παντός επιστητού ή ξεφυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουν, θα εξετάσω το θέμα αυτό από στρατιωτικής πλευράς.

Το Στράτευμα

Το άρθρο 45 του Συντάγματος αναφέρει:

Ο ΠτΔ είναι Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, που τη διοίκησή τους ασκεί η Κυβέρνηση, όπως ο Νόμος ορίζει. Απονέμει, επίσης, τους βαθμούς σε όσους υπηρετούν σε αυτές.

Παρακάτω (άρθρο 46):

Ο ΠτΔ απονέμει τα προβλεπόμενα παράσημα...

Το άρθρο 48 αναφέρει τις υπευθυνότητες του ΠτΔ σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων κ.λπ.

Παρατηρούμε ότι, όσον αφορά τις Ε.Δ., ο ρόλος του ΠτΔ είναι σημαντικός, πέραν του ότι το πρόσωπό του πρέπει να εμπνέει την ενότητα και να εγγυάται την τήρηση της αξιοκρατίας και του αξιόμαχού τους. Οίκοθεν νοείται για να είναι κάποιος Αρχηγός των Ε.Δ. πρέπει να έχει το ανάλογο κύρος, ήθος και να προκαλεί το σεβασμό.

Οι Πρόεδροι

Ο κάθε Λαός έχει τον Ηγέτη που του αξίζει.

La Rosfoucault

Πέραν από τον Πρόεδρο Κων. Καραμανλή τον Α', που, υποκειμενικά κρινόμενος, υπήρξε μια προσωπικότης (παρακαμπτόμενου του βίου και πολιτείας του ως πρωθυπουργού και τον ρόλο του στο Κυπριακό), οι ακολουθήσαντες τι ήσαν;

Ο Πρόεδρος κ. Χρ. Σαρτζετάκης, επιλεγείς από τον Κουτσόγιωργα, έπρεπε, για λόγους αξιοπρέπειας, ευθιξίας και εγωισμού, να αποποιηθεί την τιμή του ευνουχισμένου ρόλου του ΠτΔ που του πρόσφερε με τη γελοία και κατάπτυστη διαδικασία των έγχρωμων ψηφοδελτίων η παπανδρεϊκή λοιμική. Απαξ και την αποδέχθηκε, είχε απολέσει κάθε ίχνος γοήτρου. Δεν εξετάζω τα της θητείας του, περί αγορών σε ταξίδια εξωτικών χωρών και διορισμό της συζύγου του στο... γραφείο του. Προσβληθείς, ταχέως, υπό του αυτοκρατορικού συνδρόμου, συνοδευομένου υπό παραδοξολογιών, έπαυσε να είναι αρεστός ακόμη και από φανατικούς Πασόκους.

Οι έτεροι δύο ακολουθήσαντες υπήρξαν προϊόν κομματικής συναλλαγής και όχι αντικειμενικής προσέγγισης, όπως θα έπρεπε... Αρχηγοί των υπερήφανων Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας όλοι τους.

Θα ήμουν άδικος αν δεν αναγνώριζα ότι ο κ. Κων. Στεφανόπουλος υπηρέτησε τη θητεία του με αξιοπρέπεια.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας

Τα πλέον άχρηστα πράγματα στον κόσμο είναι ο προστάτης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ζορζ Κλεμανσό

Προϊόν επιλογής του κ. Κων. Καραμανλή του Β'. Επρεπε να προτείνει Πασόκο, για λόγους τήρησης των ισορροπιών του παζαριού. Μία σου και μία μου. Ταλαντεύθηκε μεταξύ δύο: Τον κ. Κ.Π. και τον κ. Απ. Κακλαμάνη.

Ο κ. Κ.Π. είχε, ήδη, τρία μελανά σημεία στο... βιογραφικό του, τα οποία έπρεπε να αποτρέψουν τον Κ.Κ. στην επιλογή του και τον ίδιο στην αποδοχή του θώκου:

Υπήρξε πρωτοκλασάτο μέλος της καταστροφικής Μιμικοκρατίας, της θεωρούμενης ως πλέον γελοίας περιόδου για τον τόπο, που μας οδήγησε στο φιάσκο των Ιμίων. (Οι ΣημιτοΠάγκαλοι «βοήθησαν» στην τελευταία φάση του.)

Ηταν «δανειστής» του ζεύγους Παπανδρέου για το κτίσιμο της θρυλικής βίλας, δηλαδή συνεργός σε μια κουδουνάτη φοροδιαφυγή. Μετά, μας έκανε μαθήματα διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς.

Την εποχή των εξοπλιστικών οργίων των ΣημιτοΑκηδων ήταν, σιωπών, πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής. Θα έπρεπε να έχει επαναστατήσει.

Ο κ. Κ.Π. διεπίστωσε «εν πλω» την ανεπάρκεια του κ. Κ.Κ. ως πρωθυπουργού αλλά εγνώριζε, εκ των προτέρων, την πλήρη ανικανότητα του Γεώργιου Β' Παπανδρέου Γ'. Ευφυής και έμπειρος, έπρεπε να δραστηριοποιηθεί, να τους καθοδηγεί και όχι να αποτελεί άβουλο όργανο αμφοτέρων. Πέραν αυτών, στην κορύφωση της κρίσης του λαού, συνέχισε να εισπράττει κολοσσιαία προεδρική αποζημίωση (μεγαλύτερη αυτής του προέδρου ΗΠΑ, Ιταλίας, Βασιλέως Ισπανίας) και να διατηρεί ένα πολυπληθές προσωπικό άεργων, Πασόκων πάσης κλίμακος, στο Προεδρικό Μέγαρο. (Λέγεται, κακόπιστα, ότι το προσωπικό αυτό είναι πολυπληθέστερο αυτού των εξορκισμένων Ανακτόρων.) Πάνω από 1,2 εκατ. ― πληρώνονται για μισθούς προσωπικού το εξάμηνο, αν δε λαθεύω. Αργότερα, κατόπιν της γενικής κατακραυγής, παραιτήθηκε του ημίσεως της αμοιβής.

Πέραν τούτων:

Ουδεμία συγκίνηση επέδειξε (έπρεπε να παραιτηθεί πάραυτα) όταν οι ΓιωργοΠαγκαλοΜπένηδες του προσκόμισαν να υπογράψει τα μνημόνια, με τα οποία η χώρα, παράλληλα με τον οικονομικό βιασμό της, έχανε μεγάλο μέρος της εθνικής της κυριαρχίας. Αυτός, ο αρχηγός των Ε.Δ.!!

Ομοίως έπραξε όταν ο ΒΕΝΙ τού έφερε προς υπογραφή την «προνομιακή» κατακρεούργηση των απολαβών των στελεχών Ε.Δ. και νόμο περί προμηθειών που, έμμεσα, απαγόρευε ρητά την προμήθεια ακόμη στοιχειωδών ανταλλακτικών για τη συντήρηση του πολεμικού υλικού.

Αμελεί ακόμη και την εκτέλεση των βασικών καθηκόντων του, όπως να απονέμει τα ξίφη στους αποφοίτους από Παραγωγικές Σχολές. Εκπληκτοι και πλήρεις πικρίας, οι ανθυπολοχαγοί της τάξης 2013 έβλεπαν να τους δίνουν τα ξίφη οι κ.κ. Μπαλτάκος, Τραγάκης...

Υπέγραψε, άνευ αντίρρησης, τη «σφαγή» της Στρατιωτικής Ηγεσίας (Νοε-2011), την οποία η καμαρίλα του Γιωργάκη κατασυκοφάντησε ότι ετοίμαζε πραξικόπημα για να δικαιολογήσει τον εξευτελισμό του στις Κάνες. Ο αρχηγός των Ε.Δ!!

Και τώρα;

Ποιος θα εκλεγεί ΠτΔ και αρχηγός Ε.Δ.; Σχολιάζει ο κ. Κασιμάτης στην «Καθημερινή» (14.09.14): «Ας μην κουραζόμαστε, ματαίως, να φτάσουμε στο πάνω ράφι. Ας συνεχίσουμε να ψάχνουμε ανάμεσα στις μπακατέλες που βρίσκονται μπροστά στα πόδια μας... Κι όμως, έχει τελειώσει το σύστημα στο οποίο ένας Κάρολος Παπούλιας μπόρεσε να σταθεί στον ρόλο του Αρχηγού του Κράτους. Η εκλογή του υπήρξε η μέγιστη συμβολική πράξη της πνευματικής ένωσης πράσινης και γαλάζιας Πασοκαρίας...»

Συμπληρώνω: Δεν είναι δυνατόν, σήμερα που βρισκόμαστε σε αυτόν τον κυκλώνα, ο ΠτΔ να είναι ένα τυχαίο πρόσωπο από τους «τελειωμένους» της πολιτικής. Πρέπει αυτός που θα επιλεγεί να αξίζει την παρουσίαση όπλων από τους Ευζώνους και την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου στην εμφάνισή του...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αναλύσεις
Ενοπλες δυνάμεις
Γνώμες/Απόψεις
Προεδρία της Δημοκρατίας