Ηλεκτρονική Έκδοση

«Ποτέ την Κυριακή» σήμερα

Με σύνθημα «Ούτε 52, ούτε και 7. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά» πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Mall της Νεραντζιώτισσας συγκέντρωση από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλλήλων Ελλάδος, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, στα πλάισια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΟΙΥΕ.

Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου "Ε" Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου "Ε"

Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 11πμ στο Σύνταγμα (Ερμού και Κορνάρου).
 
Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και να αντισταθούν «απέναντι σε αυτή την λυσσαλέα επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου».
 
Παράλληλα, η ΟΙΥΕ καταγγέλλει τους «κουκουλοφόρους της Τρόικας», όπως αποκαλεί τις εργοδοτικές οργανώνεις (ΣΕΤΕ, ΣΕΛΠΕ και ΣΕΒ), όπου «έφθασαν στο σημείο να διαπράξουν παγκόσμια πρωτοτυπία, στρεφόμενοι ενάντια στις πλέον αρμόδιες και αντιπροσωπευτικές τριτοβάθμιες εργοδοτικές οργανώσεις του μεγαλύτερου κλάδου στην Ελλάδα (Εμπόριο), αλλά και στους εργαζόμενους που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας να μην ισχύσει η προσωρινή του Απόφαση (2307/14), που βγάζει παράνομη την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε 10 περιοχές της χώρας». 
 
Υπενθυμίζεται πως από χτες Σάββατο έως και τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου θα ισχύσουν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, και βάσει του άρθρου 16 παρ. 1 του Ν.4177/2013, στο διάστημα των εκπτώσεων τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 11:00- 18:00. 

Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου "Ε" Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου "Ε"

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Καταστήματα/Ωράριο
ΟΙΥΕ
Κινητοποιήσεις