Έντυπη Έκδοση

Κόπηκε στα δύο το διαστημόπλοιο της Virgin

Σοκαρισμένος αλλά αποφασισμένος να εντοπίσει και να διορθώσει το πρόβλημα ώστε να πραγματοποιηθούν οι πρώτες «τουριστικές» πτήσεις στο Διάστημα το 2015 εμφανίζεται ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Virgin Galactic σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον ύστερα από τη συντριβή αεροσκάφους της εταιρίας στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας.

Το SpaceShip Two κομμάτια, στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας Το SpaceShip Two κομμάτια, στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας Το SpaceShip Two «κόπηκε στα δύο» στον αέρα κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης την Παρασκευή. Ο 39χρονος συγκυβερνήτης Μάικλ Ολσμπουρι σκοτώθηκε, ενώ ο 43χρονος κυβερνήτης Πίτερ Σίμπολντ πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Ερευνητές παραμένουν στο σημείο της συντριβής και τα πρώτα στοιχεία, εξετάζονται στα εργαστήρια της Virgin Galactic με τη συνεργασία ειδικών της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών με στόχο να εντοπιστεί τι ακριβώς πήγε θανάσιμα λάθος στην πρώτη, από τον περασμένο Ιανουάριο πτήση με χρήση πυραυλοκινητήρα για το σκάφος της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σίμπολντ βρίσκεται υπό αυστηρή ιατρική παρακολούθηση και οι γιατροί δεν έχουν επιτρέψει στους ερευνητές να του μιλήσουν για να συμπληρώσουν τις πληροφορίες για τις τελευταίες στιγμές πριν από την έκρηξη. «Γνωρίζαμε ανέκαθεν πως ο δρόμος για το Διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολος αλλά αξίζει τον κόπο. Θα επιμείνουμε και θα προχωρήσουμε μαζί» έγραψε ο Μπράνσον στην ιστοσελίδα του. Η Virgin σχεδιάζει να ξεκινήσει τα διαστημικά της ταξίδια το 2015 και ο μεγιστάνας έχει υποσχεθεί να είναι ο πρώτος επιβάτης του πρώτου ταξιδίου. Ηδη έχουν γίνει περισσότερες από 700 κρατήσεις και πιστεύεται ότι ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο τραγουδιστής της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ, ο κωμικός Ράσελ Μπραντ και ο ηθοποιός Αστον Κούτσερ είναι μεταξύ αυτών που έχουν πληρώσει 250.000 για ένα εισιτήριο στο Διάστημα.

(ΠΗΓΕΣ: BBC, ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ματιές στον κόσμο
Αεροπορικά ατυχήματα
ΗΠΑ