Έντυπη Έκδοση

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Θηλάζουν γερά παιδιά

Σε 50 πόλεις της χώρας από την Ορεστιάδα ώς την Κρήτη, οι μητέρες θήλασαν δημόσια τα μωρά τους. Ηταν η πρωτοβουλία-γιορτή, που πραγματοποιήθηκε 5η συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, σε διοργάνωση από το Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας.

Στην Αθήνα δεκάδες μητέρες συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο μεταφέροντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό και αναγκαίο από το να θηλάζει μία μητέρα το παιδί της, όποτε αυτό το χρειάζεται. Κοντά τους ήταν και πολλοί πατεράδες για συμπαράσταση.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση για τη γιορτή για το μητρικό θηλασμό έγινε στο Μέγαρο Μουσικής.

Στην Πάτρα τη διοργάνωση ανέλαβε η «Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Πάτρας» (https://www.facebook.com/groups/302821203112268/) και η συγκέντρωση των μητέρων έγινε στο «Θεατράκι».

Στην Τρίπολη αρκετές μητέρες βρέθηκαν λοιπόν στην πλατεία Πετρινού μπροστά στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, όπου και θήλασαν τα μωρά τους, στέλνοντας το μήνυμα απενοχοποίησης του δημοσίου θηλασμού.

Σημειώνεται ότι από το 1992 καθιερώθηκε διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Το θέμα της φετινής Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι «Μητρικός Θηλασμός: Νίκη για τη Ζωή». Στόχος είναι να προστατευτεί και να προωθηθεί ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του βρέφους και να συνεχιστεί για δύο και πλέον χρόνια, παράλληλα με τη χρήση κατάλληλων συμπληρωματικών τροφών. Είναι ένας στόχος που αξίζει και σώζει ζωές.

Ηταν η πρωτοβουλία-γιορτή, που πραγματοποιήθηκε 5η συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, σε διοργάνωση από το Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας. Ηταν η πρωτοβουλία-γιορτή, που πραγματοποιήθηκε 5η συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, σε διοργάνωση από το Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας. Αν κάθε παιδί είχε θηλάσει με αποκλειστικό θηλασμό από την πρώτη ώρα της γέννησής του μέχρι τους πρώτους 6 μήνες της ζωής και μέχρι την ηλικία των 2 ετών, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα σώζονταν περίπου 800.000 ζωές παιδιών κάθε χρόνο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Γυναικολογία
Υγεία
Ιατρικές έρευνες & μελέτες