Έντυπη Έκδοση

Μέσα η Σύγκλητος, απ' έξω τα ΜΑΤ

Με την παρουσία των ΜΑΤ ολοκληρώθηκε το Σάββατο η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία είχε διακοπεί μετά την εισβολή ομάδας φοιτητών.

Εξω από το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου είχαν συγκεντρωθεί και πάλι περίπου 40-50 φοιτητές, που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα φύλαξης και την ιδιωτική υπηρεσία σεκιούριτι. Αυτή τη φορά δεν μπόρεσαν να μπουν στο χώρο, και αφού φώναξαν συνθήματα αποχώρησαν.

«Αυτή τη φορά θεωρήθηκε σκόπιμη η διακριτική αστυνομική επιτήρηση του περιβάλλοντος χώρου του Πανεπιστημίου, ώστε να αποφευχθεί επανάληψη της γνωστής απαράδεκτης κατάστασης» τονίζεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος. «Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε απολύτως ήρεμο κλίμα και έπειτα από πολλά χρόνια με απολύτως νόμιμο τρόπο» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν το επίμαχο ζήτημα της φύλαξης και της καθαριότητας, αλλά και οι μετεγγραφές και οι λεγόμενοι «αιώνιοι φοιτητές». Αλλο θέμα που έθεσαν οι συμμετέχοντες ήταν η υπολειτουργία του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου, όπου φιλοξενούνται πανεπιστημιακές κλινικές και άλλες μονάδες της Ιατρικής Σχολής.

«Γενική ήταν μεταξύ των συμμετασχόντων συγκλητικών η αίσθηση ότι το Ιδρυμα ανακτά το ρυθμό του και επαναλαμβάνει την πορεία του προς τα εμπρός, παρά τις αντιδράσεις των όσων εραστών του τέλματος ή της οπισθοδρόμησης, αλλά σε απόλυτη συμφωνία με το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αυτής της χώρας και των φοιτητών μας» προστίθεται, στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

«Παραμένει σταθερή η πρόσκληση των Πρυτανικών Αρχών προς τους φοιτητικούς συλλόγους να καταθέσουν, όποτε το επιθυμούν, γραπτώς στην Πρυτανεία αιτήματα ή προτάσεις τους, που θα εξετασθούν πάντοτε με εποικοδομητικό και ρεαλιστικό πνεύμα. Αταλάντευτα πιστοί στις δημοκρατικές αρχές και τους νόμους της Πολιτείας, καλούμε την τελευταία να επιδείξει απέναντι στο μαχόμενο για την ουσιαστική πρόοδο Πανεπιστήμιο Αθηνών τη στοργή της οποίας την έλλειψη έχουμε στο παρελθόν επανειλημμένα βιώσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Παιδεία