Έντυπη Έκδοση

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Κάντε ψηφιακές δημοσκοπήσεις

Η ΙΔΕΑ: Πολλές εταιρείες αλλά και πολιτικοί συχνά βασίζουν τις αποφάσεις όπως και την πολιτική που ασκούν σε πληροφόρηση που αντλούν από δημοσκοπήσεις. Για παράδειγμα, μια αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να προσδιορίσει το Target Group, δηλαδή την Αγορά-Στόχο στην οποία απευθύνεται.

Αναθέτει σε εσάς τη δημιουργία σύντομου ερωτηματολογίου που θα εστιάσει ψηφιακά σε διάφορες ηλικιακές ομάδες πιθανότατα και διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Εσείς «τρέχετε» τη διαδικτυακή έρευνα και στη συνέχεια συλλέγετε τις πληροφορίες, τις επεξεργάζεστε και τις παρουσιάζετε. Αλλοι δυνητικοί πελάτες είναι εκδότες εφημερίδων, παγκόσμιοι οργανισμοί τουρισμού, ξενοδοχεία, εταιρείες παραγωγής ή διάθεσης καταναλωτικών προϊόντων και άλλοι πολλοί. Οι πληροφορίες που θα τους προσφέρετε είναι ανεκτίμητης αξίας διότι κατευθύνουν την παραγωγή ή διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και την Επικοινωνιακή Στρατηγική με χαμηλότερο ρίσκο ως προς τη δαπάνη της τελικής καμπάνιας. Δεν είναι τυχαίο που η αυτοκινητοβιομηχανία VOLVO δημιούργησε το μοντέλο XC 90 βασιζόμενη σε πληροφόρηση που άντλησε μέσω Διαδικτύου. Προσφέροντας διάφορα δωράκια ή κληρώσεις Δώρων σε Διαγωνισμούς π.x. facebook μπορείτε να διασφαλίσετε τη μέγιστη συμμετοχή διαδικτυακών χρηστών.

Η συμβουλευτική σας προσέγγιση κατευθύνει τους επιχειρηματίες ώστε να σχεδιάζουν στοχευμένα προϊόντα που θα φέρουν αποτελέσματα σε πωλήσεις ή άλλους συγκεκριμένους στόχους.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις:

1 Μελετήστε τα διαθέσιμα από το Ιντερνετ προγράμματα Δημοσκοπήσεων που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό.

2 Δημιουργήστε μερικά πακέτα Υπηρεσιών Δημοσκοπήσεων αξιοποιώντας το Google (Google Ad Words ) καθώς και των Κοινωνικών Διαδικτυακών Μέσων (Social Media : facebook, twitter, Linkedin κ.ά.).

3 Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στον τρόπο Επεξεργασίας και Παρουσίασης των δεδομένων της Δημοσκόπησης.

4 Εναρξη στην Εφορία και δήλωση για Υπηρεσίες Μάρκετινγκ μέσω Ιντερνετ

5 Ενα απλό site για τη στοιχειώδη παρουσίασή σας www. autodimoskopisi.gr

6 Διασφαλίστε Πληρωμές μέσω Ιντερνετ (Pay Pal, πιστωτικές).

7 Αποφύγετε τα πάγια, προσπαθήστε να δουλεύετε από το σπίτι. 7). Σπουδές σε Στατιστική ή Μάρκετινγκ ή Μαθηματικά θα είναι χρήσιμο εργαλείο για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων σας.

Πόσο θα κοστίσει:

2) Εναρξη στην εφορία και δήλωση για Υπηρεσίες Μάρκετινγκ μέσω Ιντερνετ 500 ευρώ

2) Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (πιθανότατα notebook) και καλή σύνδεση Ιντερνετ 800 ευρώ

3) Δημιουργία του www. autodimoskopisi.gr 600 ευρώ

4) Διασφάλιση πληρωμών μέσω Ιντερνετ (Pay Pal, πιστωτικές) 100 ευρώ.

5) Χρήματα για τη διαφήμισή σας (π.χ. google adwords, facebook ) 500 ευρώ.

ΣΥΝΟΛΟ: 2.500 ευρώ.

Ποιοι μπορούν να σας χρηματοδοτήσουν:

- Κονδύλια από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ-ΑΝΕΡΓΩΝ του ΟΑΕΔ

Τα «κλειδιά» της επιτυχίας

* Προσφέρετε «δείγματα» της εργασίας σας και της μεθοδολογίας ώστε να πεισθούν οι δύσπιστοι πελάτες για την αποτελεσματικότητά σας και να τους δώσετε την ευκαιρία να σας γνωρίσουν.

* Επικοινωνείτε τακτικά με τους πελάτες, με αφορμή τις πληροφορίες που λαμβάνετε από τις Αναλύσεις και να ζητάτε να σας τροφοδοτούν με αλλαγές, εάν θέλουν, ή κριτήρια βελτίωσης της ικανοποίησής τους.

* Δώστε κίνητρα για να σας συστήσουν σε άλλους.

* Πάντα να διαθέτετε ένα ικανό ποσό για διαφήμιση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασιακά θέματα
Εργασία & Ασφάλιση
Πληροφορική και διαδίκτυο