Έντυπη Έκδοση

ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΧΡΙ 300.000 ΕΥΡΩ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΗ

Δίμηνη «ομπρέλα» στις κατασχέσεις

Προσωρινό «φρένο» στις κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο έως 300.000 ευρώ βάζει έως το τέλος του χρόνου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Εως τις 15 Νοεμβρίου μπορεί  κάποιος  να μπει  στο Taxisnet  και να προχωρήσει  σε ρύθμιση  των ληξιπρό-θεσμων οφειλών Εως τις 15 Νοεμβρίου μπορεί κάποιος να μπει στο Taxisnet και να προχωρήσει σε ρύθμιση των ληξιπρό-θεσμων οφειλών Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δοθεί στους φορολογουμένους το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, με βάση την καινούργια ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, χωρίς να έχουν τον κίνδυνο της κατάσχεσης πάνω από τα κεφάλια τους.

Αντίθετα, για αυτούς που έχουν χρέη άνω των 300.000 ευρώ οι κατασχέσεις δεν θα παγώσουν. Ωστόσο, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν τις διαδικασίες κατάσχεσης, μπαίνοντας στη νέα ρύθμιση.

Με λίγα λόγια, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιχειρεί να «προστατεύσει» μέχρι το τέλος του χρόνου όσους έχουν οφειλές από το φόρο εισοδήματος ή τον ΕΝΦΙΑ και περιμένουν να ξεκινήσει η εφαρμογή της καινούργιας ρύθμισης, ώστε να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς την Εφορία.

Οπως είναι προφανές η «προστασία» από κατασχέσεις θα είναι προσωρινή, καθώς εάν όσοι οφειλέτες δεν έχουν ρυθμίσει το χρέος τους θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με την Εφορία.

Πληροφορίες από τη ΓΓΔΕ αναφέρουν ότι η εφαρμογή στο Taxisnet για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να μπει σε λειτουργία έως τις 15 Νοεμβρίου και θα μείνει ανοιχτή έως και τις 31 Μαρτίου 2015.

Μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με έως και 100 δόσεις, εντάσσοντας σε αυτές ακόμα και τα χρέη που δεν έχουν καταστεί ακόμα ληξιπρόθεσμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
Υπουργείο Οικονομικών
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Κατασχέσεις
Ακίνητα & κτηματαγορά
Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ)