Ηλεκτρονική Έκδοση

Γενικά αίθριος ο καιρός

Αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 15-20 βαθμούς Κελσίου ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες έντασης 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα:

Μακεδονία, Θράκη

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός με ανέμους μεταβλητούς 3 με 4 μποφόρ και το θερμόμετρο να δείχνει από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια ωστόσο αναμένεται 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία μεταξύ 14 και 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για Τρίτη

Ανάλογο το σκηνικού του καιρού και την Τρίτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο τις βραδινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΜΥ