Έντυπη Έκδοση

Η φωνή μας από το Σικάγο

Μια σπουδαία φωνή των Ελληνοαμερικάνικων ερτζιανών μιλάει σήμερα στην Αθήνα, προσκεκλημένη από την Ενωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων.

Ο λόγος για τον καθηγητή εκ Σικάγου Σωτήρη Ρεκούμη, που διατηρεί εδώ και 29 έτη τη μακροβιότερη ραδιοφωνική εκπομπή στην ελληνική γλώσσα εντός ΗΠΑ. Πρόκειται για την Ελληνική Ωρα του Σικάγου, που είναι τετράωρη και δεν έχει λείψει διόλου από το 1985. Σημειωτέον ότι ο κ. Ρεκούμης εκδίδει επίσης την μηνιαία Ελληνική εφημερίδα «Ομογένεια» από το 1989.

Ας πάμε στη σημερινή εκδήλωση. Ο Σωτήρης Ρεκούμης θα μιλήσει στην Ελληνοαμερικάνικη Ενωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), στην αίθουσα δεξιώσεων του ογδόου ορόφου και η ομιλία θα έχει το εξής θέμα: «Ο Ελληνισμός της Αμερικής σήμερα». Συγκεκριμένα θα αναφερθεί στις αλλαγές που συντελούνται στις νεώτερες γενιές των Ελληνοαμερικανών, στην εκπαίδευσή τους, στην Ορθόδοξη εΕλληνική εκκλησία, στην ελληνική γλώσσα και άλλα. Ο καθηγητής κ. Ρεκούμης δίδαξε στη δημόσια αμερικανική εκπαίδευση, παράλληλα με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Για την προσφορά του στη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας στο Σικάγο, η Ενωση Αποφοίτων (πρόεδρος ο καθηγητής Επικοινωνίας Ευάγγελος Σόρογκας) θα του απονείμει πάπυρο. Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει ελληνικά και αμερικανικά άσματα η Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο Νικόλ Μητρούσια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές
TV & Media
Τηλεόραση
Παιδεία