Έντυπη Έκδοση

«Βίβλος, η πιο ισχυρή δύναμη για τον αθεϊσμό»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Με τον ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΝΑΚΗ

Δεν έχει... το Θεό του το βιβλίο του «Αγρία Γραφή». «Η απόλυτη πίστη ότι δεν υπάρχει Θεός δεν είναι μια δογματική αντιμετώπιση ζωής;» τον ρωτήσαμε. Η απάντησή του; «Είμαι βέβαιος πως βρίθει από θεό. Περιγράφει, λίγο σκωπτικά είναι η αλήθεια, τον θεό των μονοθεϊστών, όπως οι ίδιοι τον παρουσιάζουν.

«Αντιπαλεύω την ανοησία και την εκμετάλλευση. Με το χιούμορ παραμένω ελεύθερος, καταφέρνω να βρίσκομαι ακόμη έξω απ' τα σίδερα» Σ.Κ. «Αντιπαλεύω την ανοησία και την εκμετάλλευση. Με το χιούμορ παραμένω ελεύθερος, καταφέρνω να βρίσκομαι ακόμη έξω απ' τα σίδερα» Σ.Κ. Η επιστήμη, σε κανένα βήμα της δεν συνάντησε θεό, δεν βρέθηκε στην ανάγκη να τον επικαλεστεί για τη λύση κάποιου προβλήματος. Αντιθέτως, και σε αρκετές περιπτώσεις, χρειάστηκε να τον παραμερίσει για να κάνει ένα βήμα μπροστά. Κι αυτό πολλές φορές πνιγμένο στο, εκ του θεού εκπορευόμενο, αίμα. Το να αντιμάχεσαι δόγματα που σε κρατούν στην ανοησία και σε δένουν πισθάγκωνα στην εκμετάλλευση είναι υποχρέωση όλων μας. Η πάλη ενάντιά του είναι η λύση. Η πρόοδος».

- Γιατί «Αγρία»;

«Διότι ταιριάζει γάντι με τα τεκταινόμενα εντός "Βίβλου". Αυτοί περιγράφουν το θεό τους μεγαλομανή, ζηλόφθονο, μισογύνη, εκδικητικό, αιμοδιψή, αιμομείκτη, ρατσιστή, παιδοκτόνο, γενοκτόνο, σαδομαζοχιστή και νταή. Ο οποίος, για να μας σώσει ακόμη καλύτερα, τσιμπάει και μια φουκαριάρα αρραβωνιασμένη παρθένα (λες και χάθηκαν οι υπόλοιπες), την καθιστά έγκυο με το alter ego του (πνεύμα), αυτή τίκτει τον γιο του, που όμως είναι το άλλο τρίτο του θεού και παραμένει παρθένα, έστω κι αν αραδιάζει κι άλλα παιδιά στη συνέχεια. Το δε τρίτο από την ακατανόητη τριάδα, αφού μαθαίνει διάφορα κόλπα τσίρκου και περιοδεύει δίνοντας παραστάσεις, πεθαίνει, ανασταίνεται, κόβει βόλτες από σύννεφο σε σύννεφο κι ο κόσμος σωσμό δεν έχει δύο χιλιάδες χρόνια μετά. Αλήθεια πώς σας φαίνεται όλο αυτό;».

- Αν δυσαρεστηθούν οι πιστοί της Εκκλησίας;

«Δυστυχώς, απ' ό,τι φαίνεται, δεν τα κατάφερα. Ισως δεν ήμουν αρκετά καλός ώστε να τους δυσαρεστήσω. Αν και δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Μπορεί να τα καταφέρω με κάποιο επόμενο. Αλλωστε είναι απασχολημένοι με το να αποκοιμίζουν το ποίμνιο υπερασπιζόμενοι τα κέρδη των αφεντικών τους. Οσο για τους πιστούς χριστιανούς, θα τους συμβούλευα να διαβάσουν τη Βίβλο. Οπως γράφει ο Ισαάκ Ασίμοφ: "Αν διαβαστεί σωστά, η Βίβλος είναι η πιο ισχυρή δύναμη που έχει υπάρξει ποτέ για τον αθεϊσμό"».

- Υπήρξαν αντιδράσεις;

«Ελάχιστες και απολύτως ελεγχόμενες. Μια κυρία έπαψε να πηγαίνει τα εγγονάκια της στην εκκλησία, δυο τρεις βάλθηκαν να διαβάζουν τη Βίβλο για να βεβαιωθούν για το αληθές των παραπομπών κι ένα φιλικό μου ζευγάρι βρέθηκε στα πρόθυρα διαζυγίου καθώς όταν το διάβαζε ο ένας δεν μπορούσε η άλλη να κοιμηθεί απ' τα γέλια και τούμπαλιν».

- Σε έναν «τζιχαντζιστή» τι θα λέγατε;

«Αν επρόκειτο για "τζιχαντζιστή" της ημών εκκλησίας, γιατί υπάρχουν και αυτοί, π.χ. ορισμένοι μητροπολίτες ή αυτούς που κάνουν τον κόσμο να έρπει προς θαυματουργές εικόνες, μάλλον θα τους απαξίωνα. Κοιτάξτε πώς λειτουργεί το πράγμα: Αν αφήσετε τους λαούς αμόρφωτους, σε συνδυασμό με ικανή ποσότητα σκοταδισμού (που οι μονοθεϊσμοί διαθέτουν εν αφθονία), τους τσακίσετε στην εκμετάλλευση και προσθέσετε και ισχυρή δόση ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, χωρίς ταξικά προσανατολισμένη διέξοδο, θα έχετε αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάμε πως τα όπλα των τζιχαντιστών είναι αμερικάνικα, γαλλικά, αγγλικά. Αλλά τα ίδια δεν έκαναν και οι χριστιανοί δυο χιλιάδες χρόνια τώρα; Εκατοντάδες εκατομμύρια νεκροί στο όνομα του μοναδικού θεού. Ακόμη και τα SS στο όνομα αυτού του θεού εξαφάνιζαν λαούς. Εν πάση περιπτώσει θα τον παρότρυνα να εξετάσει την περίπτωση της σοσιαλιστικής επανάστασης».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Ανθρώπινα
Συνεντεύξεις