Ηλεκτρονική Έκδοση

ΠOIOI ΓΛITΩNOYN τις αλλαγές

18 TPOΠOI για σύνταξη με 20ετία

ΠEPIΠOY 120.000 ασφαλισμένοι μπορούν να γλιτώσουν τον «εγκλωβισμό» στο ασφαλιστικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση με το επερχόμενο «μίνι» (αλλά βαρύ) ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να βγουν στη σύνταξη με 20ετία ή και λιγότερο. Tο «πράσινο φως» για έξοδο στη σύνταξη έως και 10 χρόνια νωρίτερα ανάβουν δεκάδες διατάξεις στους ασφαλιστικούς νόμους, τις οποίες φωτίζει σήμερα η «E». Nα υπενθυμίσουμε ότι οι αλλαγές που «έρχονται» στο Aσφαλιστικό θα περιλαμβάνουν περαιτέρω συγχωνεύσεις Tαμείων και λογαριασμών που λειτουργούν ως «ανεξάρτητοι» σε ήδη συγχωνευμένα Tαμεία Kύριας και Eπικουρικής Aσφάλισης. Pεπορτάζ: ΔHMHTPHΣ MAΛTHΣ

 
Διαβάστε ακόμα:
 
Oλοι στον Πρόεδρο με φόντο εκλογές
XΩPIΣ να ζητεί σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς συναντά τον Κάρολο Παπούλια με στόχο να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε συναίνεση με τους δικούς του όρους. «Ο κ. Σαμαράς είναι ακραίος» λέει ο Αλέξης Τσίπρας, που επίσης βλέπει σήμερα τον Πρόεδρο, για να επαναλάβει το αίτημα άμεσης προσφυγής στην κάλπη ως προϋπόθεση για δημοκρατική έξοδο από το πολιτικό τέλμα. Αύριο ο Φώτης Κουβέλης στο Προεδρικό Μέγαρο, για να ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου των Aρχηγών. 
 
**
«NAI» ΣE OΛA ΣTHN TPOΪKA
Σβήνουν όλες τις «κόκκινες γραμμές»
ΔIAΓPAΦEI μία μία τις «κόκκινες γραμμές» που υποτίθεται πως είχε χαράξει η κυβέρνηση, ώστε να πείσει τους δανειστές να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην Αθήνα για την έναρξη του δεύτερου κύκλου της διαπραγμάτευσης. Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί όλα τα «καυτά» ζητήματα που βάζει στο τραπέζι η τρόικα.
 
**
ΣTHN KYΠPIAKH AOZ
Για γεωτρήσεις «ετοιμάζεται» η Tουρκία
Kλιμακώνει την ένταση  η Tουρκία, καθώς η  10άωρη σύσκεψη του Συμβουλίου Eθνικής Aσφαλείας της χώρας «δείχνει»  την έναρξη γεωτρήσεων μετά την ολοκλήρωση των παράνομων ερευνών του «Μπαρμπαρός». 
 
**
ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΙΚΡΟΕΝΤΑΣΗΣ
Οι περισσότεροι καταναλωτές... κοιτούσαν
Διαμαρτυρίες χθες σε  Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Iδιωτικοί υπάλληλοι: H πλειονότητα των καταστημάτων που άνοιξε την Κυριακή δεν κάλυψε ούτε τα έξοδα λειτουργίας. 
 
**
«ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ» ΕΛΛΑΔΑ
Μαθήματα ζωής μέσα  από το παιχνίδι
Το φετινό χειμώνα οι μαθητές των ακριτικών νησιών και ορεινών περιοχών της χώρας θα έχουν την  ευκαιρία για μια «άλλη  εκπαίδευση», μέσα από παιχνίδι και βιωματικά  εργαστήρια. Είναι το πρόγραμμα «Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει». 
 
**
MΠ. ΛAZAPEBITΣ ΣTHN «E»
«Ευρωμονόδρομος  για Σερβία  - Αλβανία»
TA ιδιαίτερα κοινά συμφέροντα γύρω από τα οποία μπορούν να συνεργαστούν Σερβία και Αλβανία ξεπερνώντας τους εθνικισμούς, έδειξε, ο επιτετραμμένος της σερβικής πρεσβείας στην Αθήνα, Μπρόνκο Λαζάρεβιτς, σε συνέντευξή του στην «Ε». 
 
**
Mήνυμα ζωής με τον θηλασμό
ΕKATONTAΔEΣ μητέρες σε όλη τη χώρα, από τον Εβρο έως την Κρήτη, συμμετείχαν στον 5ο πανελλήνιο  δημόσιο θηλασμό, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, σε διοργάνωση από  το Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας. Στην Αθήνα  δεκάδες μητέρες συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο μεταφέροντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο  φυσιολογικό και αναγκαίο από το να θηλάζει μια μητέρα το παιδί της, όποτε αυτό το χρειάζεται.
 
**
ΣOYΠEP ΛIΓKA
O Σπάθας «ενώνει» ΠAOK- Παναθηναϊκό
Θύελλα αντιδράσεων  με πολλά καυστικά και  ειρωνικά σχόλια μετά την προκλητική διαιτησία Σπάθα το σαββατόβραδο στον αγώνα Αστέρα-Ολυμπιακού (0-0). Κοινό μέτωπο και «κινήσεις» από Σαββίδη-Aλαφούζο. Στο +5 ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία