Ηλεκτρονική Έκδοση

Φορτσάκης: Μπορεί και να χάσουν το εξάμηνο όσοι μεταγράφηκαν στο ΕΚΠΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χάσουν το τρέχον εξάμηνο οι φοιτητές που πήραν μεταγραφή στο ΕΚΠΑ αφήνει ο πρύτανης του Ιδρύματος Θεόδωρος Φορτσάκης, ενώ τονίζει την ανάγκη για επιστροφή διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι σήμερα προχωρούν σε νέα κινητοποίηση.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα Fm σχετικά με το αν οι φοιτητές που μεταγράφηκαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο, είπε: «Υφίσταται ζήτημα, διότι δυστυχώς η Πολιτεία φόρτωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών και δεν έπρεπε να γίνει αυτό. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν τα βγάζουν πέρα και χρειάζονται βοήθεια. Όμως, η Πολιτεία, για να βοηθήσει αυτήν την κατάσταση, πρέπει συντεταγμένα και με σχέδιο να το κάνει αυτό και όχι να μεταφέρει ξαφνικά χιλιάδες ανθρώπους από τα περιφερειακά πανεπιστήμια στην Αθήνα... Δεν ξέρω αν θα χάσουν το εξάμηνο, γιατί το εξάμηνο ούτως ή άλλως θα το αρχίσουν.»

Επιπλέον, συμπλήρωσε: «Δεν φτάνει που δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους απορροφήσουμε στα εργαστήρια, αλλά επιπλέον δεν έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε και με τις διαδικασίες που θα ήθελε το κράτος, διότι από τους 1.300 υπαλλήλους μας άφησε 600 και παρακαλούμε τόσο καιρό να μας επιστρέψει τους 140 που εκκρεμούν στο ΑΣΕΠ και 247 που είναι σε διαθεσιμότητα. Και ακόμη και αν μας επέστρεφε και αυτούς, πάλι θα χάναμε το 40% των υπαλλήλων μας, αλλά το κράτος έχει κλείσει τα αυτιά του και δεν λέει να καταλάβει ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν μπορεί να λειτουργήσει.»

Όσο για τη φύλαξη των χώρων του Πανεπιστημίου Αθηνών ο πρύτανης είπε ότι «σταδιακά θα έπρεπε να επεκταθεί αυτό σε όλο το Πανεπιστήμιο» ενώ ανέφερε πως «προτεραιότητά μας δεν είναι να έχουμε ένα είδος αστυνομικού κράτους στο Πανεπιστήμιο.»

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΑΕΙ
Φοιτητές
Για το ίδιο θέμα
Πρόταση ΕΚΠΑ για τους μετεγγραφόμενους φοιτητές
Ο πρύτανης προειδοποιεί τους φοιτητές για ποινική δίωξη
Στους δρόμους οι διοικητικοί των ΑΕΙ για τη διαθεσιμότητα