Ηλεκτρονική Έκδοση

Καταλήψεις σχολείων σε όλη τη Κρήτη

Τελευταία ενημέρωση:

Εκπαιδευτικούς και βιβλία ζητούν οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων στα Χανιά, οι οποίοι προχώρησαν από το πρωί σε καταλήψεις των σχολικών μονάδων. Καταλήψεις σε σχολεία και των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου από μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διαμαρτύρονται για το εκπαιδευτικό σύστημα, την τράπεζα θεμάτων, τις ελλείψεις καθηγητών και το κτιριακό.

Αγιασμός  στο 6ο Ενιαίο Γυμνάσιο Και Λύκειο Ζωγράφου Φωτ.: Ορέστης Σεφέρογλου Αγιασμός στο 6ο Ενιαίο Γυμνάσιο Και Λύκειο Ζωγράφου Φωτ.: Ορέστης Σεφέρογλου Όπως δήλωσε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Μανούσος Μαραγκάκης, από τα 50 σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, γυμνάσια, λύκεια και επαγγελματικά λύκεια, τα 19 τελούν υπό κατάληψη.

Οι μαθητές έβαλαν λουκέτο στα σχολεία με απόφαση του συντονιστικού τους οργάνου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων, ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και άμεση αποστολή όλων των βιβλίων στις σχολικές μονάδες.

Σήμερα, στο Ηράκλειο, μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, που κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον νομό Ηρακλείου περίπου 30 σχολικά συγκροτήματα τελούν υπό κατάληψη, ενώ στον νομό Λασιθίου υπό κατάληψη βρίσκονται 15 Γυμνάσια και Λύκεια.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργαζόμενοι μαθητές/φοιτητές
Σχολεία
Κινητοποιήσεις