Ηλεκτρονική Έκδοση

Εταίρο των τρομοκρατών χαρακτηρίζει το Ισραήλ τον Αμπάς

Την αγανάκτηση του Ισραήλ προκάλεσε η συλλυπητήρια επιστολή του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς προς την στην οικογένεια του Μουάταζ Χιτζάζι. Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον Αμπάς ως εταίρο των τρομοκρατών και των δολοφόνων, διότι στην επιστολή του ο παλαιστίνος πρόεδρος περιγράφει τον Χιτζάζι ως «μάρτυρα» και τους ισραηλινούς στρατιώτες ως «τρομοκρατικές δυνάμεις».

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς

Ο 32χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός την Πέμπτη από την ισραηλινή αστυνομία καθώς θεωρήθηκε ο κύριος ύποπτος της δολοφονικής απόπειρας εναντίου του ακροδεξιού ισραηλινού Γεχούντα Γκλικ.
 
Ο Γκλικ μάλιστα, αποτελεί "κόκκινο πανί" για τους μουσουλμάνους καθώς για τους εβραίους το δικαίωμα να προσεύχονται στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.  
 
Στο μήνυμά του, ο Αμπάς εκφράζει "θυμό και καταδίκη μετά την ανακοίνωση της εγκληματικής δολοφονίας που διαπράχθηκε από τις τρομοκρατικές συμμορίες του ισραηλινού στρατού κατοχής εναντίον του Μουάταζ Ιμπραχίμ Χαλίλ Χιτζάζι, ο οποίος πέθανε ως μάρτυρας υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα του λαού μας και των αγίων τόπων".
 
Η αντίδραση του πρωθυπουργού του Ισραήλ ήταν άμεση, με την ανακοίνωση του να αναφέρει ότι "ενώ επιχειρούμε να ηρεμήσουμε την κατάσταση, ο Αμπού Μάζεν (Μαχμούντ Αμπάς) στέλνει συλλυπητήρια μετά το θάνατο ενός άνδρα ο οποίος επιχείρησε να διαπράξει ένα ποταπό έγκλημα".
 
Για τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, το συλλυπητήριο μήνυμα δείχνει πως ο Αμπάς είναι "ένας εταίρος της τρομοκρατίας, των τρομοκρατών και των δολοφόνων".
 
Ενώ, "παίζει με τη φωτιά", ήταν η δήλωση της υπουργού Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι, αρμόδιας για τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους, στο δημόσιο ραδιοσταθμο, αναφερόμενη στον παλαιστίνιο ηγέτη. 
 
Η Ανατολική Ιερουσαλήμ, η παλαιστινιακή πλευρά της πόλης που κατελήφθη και προσαρτήθηκε από το Ισραήλ, αποτελεί εστία εντάσεων, στο κέντρο των οποίων βρίσκεται το καθεστώς της Πλατείας των Τζαμιών, που οι εβραίοι αποκαλούν όρος του Ναού. Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αλληλοκατηγορούνται ότι υποδαυλίζουν τις φλόγες.
 
Newsroom Enet με πληροφορίες ΑΜΠΕ – ΜΠΑ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Παλαιστίνη
Ισραήλ