Ηλεκτρονική Έκδοση

Αλ. Τσίπρας: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για ορισμό ημερομηνίας εκλογών

Εκλογές ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας

Ενεργοποίηση της εκλογικής διαδικασίας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνάντηση που είχαν προ ολίγου, στο προεδρικό Μέγαρο και η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Αλ. Τσίπρα. «Η δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος... Θα πρέπει να δώσουμε στον λαό τη δυνατότητα, στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει», τόνισε ο Α. Τσίπρας.

«Ζητάμε με τον πιο επίσημο τρόπο προκειμένου να υπάρξει η ύστατη συνεννόηση στα αυτονόητα. Γι' αυτό και ζητούμε να συγκληθεί άμεσα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να καθορίσουμε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».
 
Ο Αλ. Τσίπρας αφού έκανε λόγο για την ανάγκη σταθερότητας στη χώρα, από μία κυβέρνηση ισχυρή, τόνισε: "Γι΄ αυτό και ζητουμε, με ομαλότητα και συντεταγμένα να οδηγηθούμε στην δημοκρατική διαδικασία, ζητούμε την άμεση σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών προκειμένου πρώτον,  να συμφωνήσουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών πριν την προεδρική εκλογή και πριν την υπογραφή νέων δεσμευτικών μέτρων με τους εταίρους, προκειμένου με ομαλό τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα κυριαρχικά να αποφασίσει ο λαός μας, και δεύτερον προκειμένου να διερευνήσουμε τη δυνατότητα να συμφωνήσουμε στο πρόσωπο του νέου προέδρου της δημοκρατίας που θα μπορούσε να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία στη νέα Βουλή. Αυτές είναι δύο κινήσεις που αν πραγματοποιηθούν θα δημιουργήσουν ένα τελείως διαφορετικό κλίμα. 
Ενα ισχυρό μήνυμα και μέσα και έξω απ τη χώρα. Ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε δεν είναι απειλή κι οτι οι πολιτικές δυνάμεις μπορεί να έχουν εναλλακτικά σχέδια που τα θέτουν στην κρίση του λαού, αλλά μπορούν να συνεννοούνται  για τα αυτονόητα. Ένα μηνυμα που θα εκανε πολύ πιο ισχυρή τη θεση της χώρας"
 
 
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι πήρε την πρωτοβουλία να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί τα πράγματα είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα. «Οι επιλογές είναι κρίσιμες, καθώς ακόμη πιο δυσχερής είναι η κατάσταση στην κοινωνία. Θα πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος και μπορούμε να έχουμε τη στοιχειώδη συνεννόηση. Να δώσουμε στον λαό τη δυνατότητα, στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, να επιλέξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει». 
 
Τη θέση πως επιβάλλεται η στοιχειώδης συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και το ελάχιστο της συναίνεσης στα ζητήματα της οικονομίας και στα διεθνή προβλήματα της χώρας εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά την έναρξη της συνάντησης.  
 
Στον διάλογο που είχαν ο κ. Παπούλιας σημείωσε: «Ίσως να έχω επηρεαστεί και από τη θητεία μου στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή και πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα. Να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης. Τα άλλα θα τα βρούμε. Εάν υπάρχει αυτή η συναίνεση όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν» τόνισε ο κ. Παπούλιας. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Προεδρία της Δημοκρατίας
Για το ίδιο θέμα
Σαμαράς: Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές