Ηλεκτρονική Έκδοση

Συρία: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και σταύρωσαν οκτώ αντάρτες

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) αποκεφάλισε οκτώ αντάρτες που είχαν παραδοθεί στη συριακή πόλη Μπουκάμαλ και διαπόμπευσε τις σορούς τους, επιδεικνύοντάς τις πάνω σε σταυρούς, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, επρόκειτο για αντάρτες που μάχονταν για να ανατρέψουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, αλλά θεωρούσαν επίσης εχθρό τους την τζιχαντιστική οργάνωση.
 
«Οι αντάρτες αυτοί είχαν παραδοθεί στο ΙΚ» αφού είχαν λάβει την υπόσχεση ότι θα τους δινόταν χάρη, «όμως οι τζιχαντιστές τους εκτέλεσαν και τους σταύρωσαν στην Μπουκάμαλ», δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πετρελαιοπαραγωγού επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, στην ανατολική Συρία. Γενικά μετά τις εκτελέσεις οι τζιχαντιστές εκθέτουν τις σορούς δεμένες πάνω σε σταυρούς.
 
Στην ομώνυμη πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ το ΙΚ αποκεφάλισε άλλους τρεις άνδρες, δύο για συνεργασία με το καθεστώς της Συρίας και έναν επειδή πολέμησε εναντίον των τζιχαντιστών.
 
«Μετά τους αποκεφαλισμούς, επέδειξαν τις σορούς τους πάνω στον τοίχο του δημόσιου κήπου στη συνοικία Χαμιντίγε, στο κέντρο της πόλης», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
 
Η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση ελέγχει πολύ μεγάλο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ αφού έδιωξε από εκεί τους αντάρτες, καθώς και την μισή πόλη, ενώ η άλλη μισή ελέγχεται από τον συριακό στρατό.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισλαμικό Κράτος
Συρία