Ηλεκτρονική Έκδοση

ΑΔΕΔΥ: Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές. Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές

Σε σχολιασμό των επιπτώσεων των αντεργατικών πολιτικών προχώρησε η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την αυτοκτονία του σχολικού φύλακα στην Πάτρα.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην ανακοίνωσή της, "εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου Σχολικού Φύλακα, που έθεσε τέλος στη ζωή του. Ο συνάδελφος, πατέρας δύο παιδιών, τον τελευταίο καιρό προσπαθούσε να καταθέσει τα χαρτιά του για να βγει στη σύνταξη. Δυστυχώς δεν είναι το μόνο θύμα. Ο κατάλογος των συνανθρώπων πολιτών μας που αυταρχικά και βίαια τους στέρησε την εργασία και την αξιοπρέπεια η αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης και τώρα τους στερεί την ίδια τους τη ζωή, συνεχώς μεγαλώνει.

Κυνικά και αδίστακτα η μνημονιακή Συγκυβέρνηση υλοποιώντας τις απάνθρωπες αντιλαϊκές πολιτικές της, οδήγησε στο αδιέξοδο και στην απελπισία της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα (ΕΡΤ, Σχολικούς Φύλακες, Δημοτικούς Αστυνόμους, Καθαρίστριες του Υπ. Οικ, Καθηγητές Τεχν. Εκπαίδευσης, εργαζόμενους στα Υπουργεία κτλ) και συνεχίζει με άλλες 6.500 απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, μόνο για τη φετινή χρονιά και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον Ιδιωτικό τομέα.

Απολύουν εργαζόμενους και καταργούν δομές και υπηρεσίες προκειμένου να δοθούν βορά στο μεγάλο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο και να εργάζονται γι’ αυτό κακοπληρωμένοι μικρής διάρκειας «ωφελούμενοι» ή «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι, χωρίς δικαιώματα. Μόνη λύση ο συλλογικός παλλαϊκός αγώνας για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας και των ανάλγητων αντεργατικών πολιτικών της φτώχειας, των απολύσεων και της ανεργίας, των πολιτικών που οδηγούν στην απόγνωση και στις αυτοκτονίες".

Σχετική είδηση: Συγκίνηση και οργή στην κηδεία του σχολικού φύλακα που αυτοκτόνησε

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΔΕΔΥ