Ηλεκτρονική Έκδοση

Επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη ο Τόμσεν

Την «προαγωγή» ανακοίνωση η Λαγκάρντ

Η Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε τον διορισμό του Πάουλ Τόμσεν στη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πάουλ Τόμσεν αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου. Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΝΤ, «ο διορισμός του έχει άμεση ισχύ». Ο κ. Τόμσεν διαδέχεται σε αυτή τη θέση τον Ρεζά Μογαντάμ, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΔΝΤ τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι «στα 32 χρόνια καριέρας του στο Ταμείο, ο Πάουλ Τόμσεν έχει κάνει πολλές ανεκτίμητες συνεισφορές ως υπάλληλος, διευθυντής και ανώτερο στέλεχος στο ΔΝΤ» και ότι «είναι απολύτως σεβαστός μέσα και έξω από το Ταμείο για την πνευματική ηγεσία του, την επιχειρησιακή πείρα και την τεχνογνωσία.

Τον τελευταίο καιρό, έχει διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στο έργο μας σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά προγράμματα μας στην Ευρώπη», όπως τόνισε. Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφερόμενη στον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, επεσήμανε ότι «η ομάδα διαχείρισης και εγώ είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Τόμσεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για αυτή τη σημαντική θέση αυτή την στιγμή και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί του στο μέλλον».

Στην ανακοίνωση του ΔΝΤ, αναφέρεται επίσης ότι «κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο κ. Τόμσεν ήταν επικεφαλής της αποστολής για την Ισλανδία, την πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που είχε υποστεί τις συνέπειες της κρίσης.

Στη συνέχεια, οδήγησε τα προγράμματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Διορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος την 30ή Ιουλίου και έχει διατηρήσει την εποπτεία των σχέσεων του ΔΝΤ με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και άλλα προγράμματα του ΔΝΤ στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας και της Ουκρανίας». Ο Πάουλ Τόμσεν, Δανός υπήκοος, ξεκίνησε την καριέρα του στο ΔΝΤ το 1982.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΝΤ