Ηλεκτρονική Έκδοση

Mακάβριο εύρημα από το ναυάγιο του Κόστα Κονκόρντια

Τρια χρόνια στον υγρό τάφο

Εντοπίστηκε το πτώμα του τελευταίου επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου Κόστα Κονκόρντια, ενός σερβιτόρου από την Ινδία.

H σορός του τελευταίου θύματος του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Κόστα Κονκόρντια εντοπίστηκε σήμερα, έπειτα από σχεδόν 3 χρόνια, στο εσωτερικό του πλοίου κατά τη διάρκεια των εργασιών αποσυναρμολόγησης στο λιμάνι της Γένοβας (βορειοδυτική Ιταλία) ανακοίνωσαν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και οι λιμενικές αρχές, ενώ την είδηση επιβεβαίωσε και ο αδελφός του θύματος. Πρόκειται για τον σερβιτόρο από την Ινδία Ράσελ Ρεμπέλο, το πτώμα του οποίου ήταν το μοναδικό που δεν είχε βρεθεί.

«Τα λείψανα του Ινδού σερβιτόρου εντοπίστηκαν στο εσωτερικό μιας καμπίνας που βρισκόταν στο όγδοο κατάστρωμα του πλοίου» ανέφερε στον ιστότοπό της η ιταλική εφημερίδα La Stampa, επικαλούμενη τοπικούς αξιωματούχους. Μία εκπρόσωπος τύπου του λιμενικού στο λιμάνι της Γένοβας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ένα πτώμα που βρέθηκε στο πλοίο «φέρεται ότι ανήκει στο τελευταίο θύμα, τον Ράσελ Ρεμπέλο».

«Η σορός του μικρότερου αδελφού μου Ράσελ Ρεμπέλο εντοπίστηκε τελικά μέσα σε μια καμπίνα στο κατάστρωμα 8 του ναυαγίου του Κονκόρντια, όπου παρέμεινε εγκλωβισμένη για περισσότερες από 1.025 ημέρες» έγραψε ο Κέβιν Ρεμπέλο, Ινδός υπήκοος, στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Ο ίδιος επισήμανε ότι ενημερώθηκε για την ανακάλυψη αυτή από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας και από την εταιρεία Κόστα Κροτσιέρε, μια θυγατρική του αμερικανικού ομίλου Κάρνιβαλ στον οποίο ανήκε το Κονκόρντια.

Ο Ρεμπέλο είπε ότι τα λείψανα του αδελφού του θα υποβληθούν σε τεστ DNA προκειμένου να υπάρξει η οριστική επιβεβαίωση της ταυτότητάς του προτού η σορός του επαναπατριστεί στην Ινδία. Το πτώμα του ανακάλυψαν οι υπάλληλοι της Ship Recycling, της εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίας αποσυναρμολόγησης του πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας. Η σορός βρισκόταν κρυμμένη πίσω από τα έπιπλα που είχαν αναποδογυρίσει μετά το δυστύχημα και το ναυάγιο.

Στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Κονκόρντια, την 13η Ιανουαρίου του 2012, είχαν χάσει την ζωή τους 32 άνθρωποι, εκ των 4.229 επιβαινόντων, όμως το πτώμα του Ράσελ Ρεμπέλο δεν είχε ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Χάρη στις εργασίες «μείωσης του φορτίου εντοπίστηκε το πτώμα. Το πλοίο αυτή τη στιγμή έχει αδειάσει από κάθε αντικείμενο που μπορούσαν να απομακρύνουν προκειμένου να μειώσουν το βάρος του και να το μεταφέρουν σε μια δεύτερη δεξαμενή όπου τελικά θα το αποσυναρμολογήσουν.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό, Γερμανικό, Reuters

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτικά ατυχήματα/Ναυάγια