Ηλεκτρονική Έκδοση

Δημόσια εμφάνιση του ηγέτη της Χεζμπολάχ

Στο Λίβανο στη νότια Βηρυτό

Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα, έκανε τη Δευτέρα, μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του στα νότια προάστια της Βηρυτού, την παραμονή της Ασούρα, της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής των σιιτών.

Το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Μάναρ της Χεζμπολάχ έδειξε σκηνές υστερίας μεταξύ των υποστηρικτών του τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Νασράλα στο βήμα της συγκέντρωσης, στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Αυτή είναι η έκτη δημόσια εμφάνιση του Νασράλα ο οποίος κρύβεται από το 2006, μετά τον πόλεμο της Χεζμπολάχ με το Ισραήλ.

Οι σιίτες γιορτάζουν την Τρίτη 4/11 την Ασούρα, την επέτειο του θανάτου του σεΐχη Χουσέιν, του εγγονού του Μωάμεθ. Η Χεζμπολάχ σχεδιάζει να οργανώσει το πρωί μια ογκώδη συγκέντρωση στη νότια Βηρυτό, στην οποία αναμένεται να μιλήσει και ο ηγέτης της οργάνωσης. Λόγω της αυριανής γιορτής η περιοχή αυτή, που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ, θα αποκλειστεί πλήρως καθώς εκφράζονται φόβοι για επιθέσεις εναντίον των σιιτών.

Από το 2013 έχουν σημειωθεί αρκετές αιματηρές επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες συνήθως αναλαμβάνουν μικρές ομάδες σουνιτών σε αντίποινα για τη συμμετοχή των μαχητών της Χεζμπολάχ στον πόλεμο της Συρίας, στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Λίβανος