Έντυπη Έκδοση

* ΠΑΣΟΚ

«Δεν χρειάζονται εκλογές παρά μόνο σταθερότητα»

Δρυμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την «ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε στον Κάρολο Παπούλια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί την Κουμουνδούρου για «μεθοδεύσεις» και «μικροκομματικές σκοπιμότητες» που απαξιώνουν «τη συνταγματική νομιμότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς». Σημειώνει παράλληλα ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά εθνική σταθερότητα για να αλλάξει σελίδα και να πετύχει μια ολοκληρωμένη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους» και υποστηρίζει ότι το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για συντεταγμένη διάλυση της Βουλής πριν από την προεδρική εκλογή γίνεται γιατί «η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι μέχρι τον Φεβρουάριο το κλίμα θα είναι διαφορετικό και γι' αυτό αγωνίζεται -μάταια- για την επίσπευση των εξελίξεων».

Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ καλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να «επανεξετάσει τη θέση του, αποδεχόμενος το διάλογο και τη συνεννόηση εν όψει της σκληρής διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, τα Μνημόνια και την τρόικα». Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει και την πρόταση Κουβέλη για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για να βρεθεί «κοινός τόπος» στο θέμα του χρέους, καθώς όπως επισημαίνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη «αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συμβάλει στη διαπραγμάτευση ας αποδεχτεί την πρόταση Βενιζέλου για την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Προεδρία της Δημοκρατίας
ΠΑΣΟΚ
Κύριο θέμα
Ο αδιάλλακτος και ο συναινετικός...