Έντυπη Έκδοση

Καμμένος και Θεοδωράκης ζητούν πρόωρες εκλογές

Υπέρ της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών τάχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι «δεν μπορούν ο πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος να αρνούνται τις προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «αγνοούν τη Βουλή, το σύνολο των πολιτικών αρχηγών και τον ελληνικό λαό» υπενθυμίζοντας ότι «η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα αρνήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συναινέσει στην πρόταση των ΑΝΕΛ για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα».

Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος με ραδιοφωνική του συνέντευξη τάχθηκε υπέρ των πρόωρων εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θα διευκολύνουμε (σ.σ. την κυβέρνηση) με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όποιος και αν είναι αυτός. Είναι ξεκάθαρο, ακόμα και αν αυτός είναι ο Κώστας Καραμανλής και το λέω αυτό όσο πιο δυνατά μπορώ. Δεν θέλω να μείνει κανένα περιθώριο» (real fm).

Ποτάμι

Συντεταγμένη διάλυση της Βουλής και προσφυγή σε πρόωρες εκλογές μετά την «εκλογή ενός ισχυρού Προέδρου της Δημοκρατίας» θέλει το Ποτάμι, σχολιάζοντας τις συναντήσεις που είχαν οι Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας με τον Κάρολο Παπούλια. Μάλιστα το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ζητεί επίσης ν' αρχίσει από την παρούσα Βουλή η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, ν' αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να επιτευχθεί συναίνεση σε «μια πατριωτική πρόταση για το χρέος». «Είμαστε σύμφωνοι ότι οι εκλογές δεν μπορούν να αιφνιδιάζουν την κοινωνία και πολύ περισσότερο την οικονομία. Οι κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού πρέπει να είναι σταθεροί» τονίζει το Ποτάμι. Θ. Λ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)
Προεδρία της Δημοκρατίας
Το Ποτάμι
Κύριο θέμα
Ο αδιάλλακτος και ο συναινετικός...