Έντυπη Έκδοση

* ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

«Αναγκαία η από κοινού αντιμετώπιση του χρέους»

«Είναι εξαιρετικά αναγκαίο να εξασφαλιστεί η από κοινού αντιμετώπιση του χρέους, καθώς αυτό δεν είναι βιώσιμο, μπορεί να αναδιαρθρωθεί στο πλαίσιο μιας συστηματικής, έντονης και αποτελεσματικής -κατά συνέπεια- αναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας», δηλώνει ο Φ.

Κουβέλης, δίνοντας το στίγμα του ζητήματος, που θέτει σήμερα το μεσημέρι στη μία, οπότε αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, όσο κι αν οι αντιθέσεις και οι διαφορές των κομμάτων είναι δεδομένες, πρέπει να υπάρξει ο «ελάχιστος κοινός τόπος» στο θέμα του χρέους. Ο ίδιος διαφωνεί με την προοπτική συγκρότησης μιας κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» και επιμένει στη συστράτευση όλων των δυνάμεων στη βάση ενός κοινού ελάχιστου πολιτικού τόπου για την αναδιαπραγμάτευση και την αναδιάρθρωση του χρέους. Εκτίμησε δε ότι εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή δεν είναι εφικτή και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Αναφερόμενος στη διακοπή του διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ στην προοπτική συγκρότησης μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι το κόμμα «με τη σημερινή του πολιτική έκφραση» υπηρετεί την ασκούμενη πολιτική, η οποία βρίσκει αντίθετη τη ΔΗΜΑΡ. Ερωτηθείς για τη στάση του κόμματος εάν άλλαζε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή αποχωρούσε από την κυβέρνηση, απάντησε ότι «δεν προσωποποιείται το ζήτημα. Δεν είναι το θέμα μόνο να φύγει από την κυβέρνηση αλλά πρέπει να καταθέσει και την πολιτική που θέλει, από εδώ και πέρα, να ασκήσει» («Παραπολιτικά fm»).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ
Προεδρία της Δημοκρατίας
Κύριο θέμα
Ο αδιάλλακτος και ο συναινετικός...