Έντυπη Έκδοση

* ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

«Συναντήσεις δικομματικού, διπολικού παιχνιδιού»

Στο «παιχνίδι της πόλωσης» εντάσσει ο Δ. Κουτσούμπας τις συναντήσεις των Α. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ θεωρεί ότι τέτοιες συναντήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του «δικομματικού, διπολικού παιχνιδιού» και διαπιστώνει: «Οσο μεγαλώνει η στρατηγική σύγκλιση σε πολιτικά μείζονα ζητήματα μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο θα δυναμώνουν κι αυτοί οι προεκλογικοί τόνοι αντιπαράθεσης για τέτοια, πολλές φορές, δευτερεύοντα ζητήματα».

Τα Μνημόνια, «όπως και να τα ονομάσεις», επισημαίνει ο κ. Κουτσούμπας, θα παραμείνουν. «Τα ίδια μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα με αντίστοιχους νόμους παίρνονται και στη Γαλλία, που δεν έχει Μνημόνιο, παίρνονται και στην Ιταλία, παίρνονται και σε άλλες χώρες που δεν έχουν καθόλου Μνημόνια ή που δεν έχουν τόσο μεγάλο δημόσιο χρέος που έχει η Ελλάδα», εξήγησε σε συνέντευξή του («Real News»).

Σημείωσε ότι «σ' αυτό το παιχνίδι που παίζεται στο πολιτικό σκηνικό, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μπορούν να τα βρουν μια χαρά», παραπέμποντας στη συμφωνία για τη στρατηγική πολιτική κατεύθυνση, την Ε.Ε. για τα ζητήματα της οικονομίας, τους τομείς της οικονομίας, τη βιομηχανία, τα ναυπηγεία, την αγροτική οικονομία κ.ο.κ. «Εφόσον συμφωνείς σε κάποια ψίχουλα ελεημοσύνης και οι μεν και οι δε και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια πράγματα στην ουσία υπόσχονται ότι θα κάνουν μετεκλογικά», πρόσθεσε.

Επανέλαβε δε ότι δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «γιατί δεν μπορεί να βρεθεί κοινή βάση και δεν υπάρχουν κοινές προϋποθέσεις».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
Προεδρία της Δημοκρατίας
Κύριο θέμα
Ο αδιάλλακτος και ο συναινετικός...