Έντυπη Έκδοση

Μπούκουρας: Με παρεξήγησε ο εισαγγελέας

Κατά της εισαγγελικής πρότασης, με την οποία ζητήθηκε η παραπομπή του σε δίκη, αλλά και του συντάκτη της, Ισίδ. Ντογιάκου, στρέφεται ο προφυλακισμένος ανεξάρτητος βουλευτής Στ. Μπούκουρας, στη νέα αίτηση άρσης της προσωρινής του κράτησης, που κατέθεσε χθες στο Συμβούλιο Εφετών.

«Ο κ. Εισαγγελέας επιχειρεί στην πρότασή του να "δαιμονοποιήσει" εκφράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί όταν ομιλούν, στο πλαίσιο του να δείξουν στον κόσμο την αφοσίωσή τους στο έργο που έχουν κληθεί να παράγουν, όπως οι λέξεις "μάχη", "τελική νίκη", "ανήκω στον στρατό της Χρυσής Αυγής", "στρατιώτης"», επισημαίνεται στην αίτηση και εξηγεί -παραθέτοντας παραδείγματα από αποσπάσματα συνεντεύξεων βουλευτών άλλων κομμάτων- ότι «οι λέξεις, όταν χρησιμοποιούνται από έναν πολιτικό, δεν έχουν την κυριολεκτική τους σημασία».

Σπύρος Μουζακίδης

Την αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησης του Στ. Μπούκουρα υπογράφει ως συνήγορος υπεράσπισης ο Σπ. Μουζακίτης.

Πρόκειται για τον πρώην εισαγγελικό λειτουργό, γνωστό για τη θέση του ως επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό παραιτήθηκε από το σώμα και πλέον ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα. ΑΝΤ.Ξ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εισαγγελικές έρευνες
Δικαστικό ρεπορτάζ
Χρυσή Αυγή