Έντυπη Έκδοση

* ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ

Και οι ΗΠΑ θα τον επικηρύξουν

Και το State Department αναμένεται να επικηρύξει τον Χριστόδουλο Ξηρό, σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Αυτό ανέφερε χθες στους δημοσιογράφους ο Βασίλης Κικίλιας μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για τον απολογισμό της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

«Επρεπε να ενημερώσω τον πρόεδρο της κυβέρνησης και να μεταφέρω, διά του κ. Holder (σ.σ. γενικός εισαγγελέας, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας) τις ευχαριστίες της αμερικάνικης κυβέρνησης για τον τρόπο τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει την τρομοκρατία και τις τελευταίες επιτυχίες που έχει», δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στην κοινή διαπίστωση ότι «η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και ουσιαστικός σύμμαχος» στην προσπάθεια των Ευρωπαίων και Αμερικανών «για σταθερότητα στην περιοχή».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ζήτημα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου, που απασχολεί έντονα τις ΗΠΑ, ο Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των Αμερικανών και προανήγγειλε τη διεύρυνση συνεργασίας του screening και της ενημέρωσης, στο επίπεδο πληροφοριών, «έτσι ώστε οι Ελληνες πολίτες που είναι Ευρωπαίοι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και οι μετακινήσεις από και προς τη χώρα εξίσου».

Τέλος, ερωτώμενος για τα περί επικήρυξης του Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Νομίζω ότι θα γίνουν όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να συνεχίσει η χώρα να είναι ασφαλής. Ασφάλεια σημαίνει οικονομική σταθερότητα, σημαίνει πολιτική σταθερότητα. Το είδαμε με τα θετικά αποτελέσματα στον Τουρισμό, με τη διάθεση που υπάρχει για επενδύσεις στη χώρα. Ολα αυτά περνάνε από την ασφάλεια. Αυτό κατάλαβα από το ταξίδι μου στην Αμερική και αυτή τη μάχη και την προσπάθεια συνεχίζουμε να δίνουμε».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Τρομοκρατικές οργανώσεις
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Τρομοκρατία