Έντυπη Έκδοση

«Εβγαλε την πρίζα» η Αμερικανίδα καρκινοπαθής

Εδωσε τέλος στη ζωή της η Αμερικανίδα καρκινοπαθής και υπέρμαχος του δικαιώματος στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία Μπρίτανι Μέιναρντ, 29 ετών, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Compassion and Choices.

Ο θάνατός της συνέπεσε με την ανακοίνωση ότι πέθανε στις 23 Οκτωβρίου σε ηλικία 85 ετών και ο Μπέρναρντ Μέιες, ο Αγγλικανός ιερέας που δημιούργησε την πρώτη γραμμή υποστήριξης για την αυτοκτονία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μπρίτανι Μέιναρντ, η οποία διαγνώστηκε τον περασμένο Απρίλιο με μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, μετακόμισε με την οικογένειά της στο Ορεγκον -τη μία από τις πέντε αμερικανικές πολιτείες που επιτρέπουν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία- ώστε να δώσει τέλος στη ζωή της με τους δικούς της όρους.

Σύμφωνα με το περιοδικό «People», η νεαρή καρκινοπαθής έγραψε το Σάββατο στην τελευταία της ανάρτηση στο Facebook ότι «σήμερα είναι η ημέρα που επέλεξα να πεθάνω με αξιοπρέπεια εξαιτίας της καταληκτικής νόσου μου, αυτού του φρικτού καρκίνου του εγκεφάλου που μου έχει στερήσει τόσα πολλά... αλλά θα μου στερούσε πολλά περισσότερα».

ΕΡΑΣΜΙΑ ΣΦΑΕΛΟΥ

(ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΤΗΕ NEW YORK TIMES)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ματιές στον κόσμο
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα