Έντυπη Έκδοση

«ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ» ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ 62ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ

Οργή στην κηδεία του σχολικού φύλακα

Φωνάζοντας το σύνθημα: «Ενας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα» αποχαιρέτησαν εκατοντάδες πολίτες και εκπρόσωποι φορέων τον 62χρονο σχολικό φύλακα που έβαλε τέλος στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή στην Αγυιά της Πάτρας, μην αντέχοντας τα οικονομικά προβλήματα και το βάρος της απόλυσής του.

Ο 62χρονος ήταν απολυμένος σχολικός φύλακας και τον τελευταίο καιρό προσπαθούσε να καταθέσει τα χαρτιά του για να βγει στη σύνταξη. Αυτοπυροβολήθηκε στο υπόγειο του σπιτιού του με καραμπίνα και τον εντόπισε ο γιος του.

Χωρίς ρεύμα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον, ο αυτόχειρας ζούσε χωρίς ρεύμα στο σπίτι του μαζί με την κατάκοιτη μητέρα του... Η κηδεία του 62χρονου στο Α' Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών μετατράπηκε σε οργισμένη διαδήλωση πολιτών που για ακόμη μια φορά κατήγγειλαν τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα και το αδιέξοδο. Στην κηδεία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Πάτρας και εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Νωρίτερα, σχολικοί φύλακες της Πάτρας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει ως ηθικό αυτουργό της αυτοκτονίας του 62χρονου σχολικού φύλακα την κυβέρνηση και τονίζει: «Η αυτοκτονία του απολυμένου σχολικού φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, προκαλεί οργή στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών» υπογραμμίζει από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Είναι αυτή η πολιτική που όπλισε το χέρι του σχολικού φύλακα και τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Είναι αυτή η πολιτική που πέταξε στο δρόμο εν μια νυκτί τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, οδηγώντας τους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Είναι αυτή η πολιτική που διαλύει την κοινωνία ολόκληρη. Κι όμως, η κυβέρνηση, ο ηθικός αυτουργούς για τις χιλιάδες αυτοκτονίες στην Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζει την απάνθρωπη και αντεργατική πολιτική των μνημονίων ετοιμάζοντας νέες χιλιάδες απολύσεις, στερώντας το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Φτάνει πια με τη θανατηφόρα συνταγή των μνημονίων».

Ανακοίνωση για την αυτοκτονία του απολυμένου σχολικού φύλακα εξέδωσε και η Δημοτική Αρχή της Πάτρας: «Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εργαζόμενου στον Δήμο Πατρέων, που δεν άντεξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΟΕ-ΟΤΑ
Κινητοποιήσεις
Σχολικοί φύλακες
Αυτοκτονίες/Θάνατοι/Δυστυχήματα
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας