Έντυπη Έκδοση

Ιδιωτικές κλινικές δύο ταχυτήτων

Νέους κανόνες βάζει ο υπουργός Υγείας, οι οποίοι ευνοούν κυρίως τους μεγάλους ομίλους

Ακόμη και ιδιωτικές κλινικές δύο ταχυτήτων φαίνεται πως επιχειρεί να δημιουργήσει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης καθώς βάζει νέους κανόνες για την κατανομή των κονδυλίων του ΕΟΠΥΥ για νοσηλείες, που όμως όλως τυχαίως ευνοούν κυρίως τους μεγάλους ομίλους.

Ο κ. Βορίδης... εμπνεύστηκε τα περιβόητα ποιοτικά κριτήρια για να γίνεται το μοίρασμα της πίτας από τον Οργανισμό στα οποία αν κανείς παρατηρήσει με προσοχή μπορεί εύκολα να διαπιστώσει πως οι μικρές κλινικές δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης η κατανομή των κονδυλίων πλέον θα γίνεται με βάση ποιοτικά κριτήρια. Με βάση την υπουργική απόφαση που εξεδόθη, τα κριτήρια θα σχετίζονται:

Με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη βαρύτητα των περιστατικών που αναλαμβάνει μια ιδιωτική κλινική, με τις επανεισαγωγές αλλά, μεταξύ άλλων, και το αν διαθέτει μια ιδιωτική κλινική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πολλοί εκτιμούν ότι αυτές θα κλείσουν καθώς δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν νέα τμήματα ή να δημιουργήσουν ακόμη και νέες κλίνες μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Να σημειωθεί ότι συνολικά η δαπάνη για νοσηλείες στις ιδιωτικές κλινικές θα κυμανθεί φέτος στα 235 εκατ. ευρώ, που αποτελούν περίπου το 4-5% του συνολικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.

ΔΗΜ. ΕΥΘ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΕΟΠΥΥ
Υγεία
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας