Έντυπη Έκδοση

Αθωώθηκαν 19 πολίτες για τα διόδια

Αθώους κήρυξε την περασμένη Παρασκευή δικαστήριο στη Λάρισα τους 19 πολίτες για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε σταθμούς διοδίων. Υπενθυμίζεται ότι και οι προηγούμενες δίκες που έγιναν σε άλλα δικαστήρια για καταλήψεις διοδίων, κατέληξαν σε αθωώσεις των κατηγορουμένων.

Σε ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους και Υπεράσπισης των Πολιτικών Ελευθεριών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων» αναφέρονται τα παρακάτω:

«Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε ακόμα μία από τις δεκάδες δίκες με κατηγορουμένους 19 πολίτες που κινητοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στα διόδια. Το σαθρό κατηγορητήριο της "διέγερσης" κατέρρευσε για ακόμη μια φορά και όλοι κηρύχθηκαν αθώοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι συναγωνιστής μας έχει συρθεί στα δικαστήρια ήδη 13 φορές, ενώ για όλες τις υποθέσεις που δικάστηκαν μέχρι τώρα με όμοια ή παρεμφερή κατηγορητήρια, οι αποφάσεις ήταν αθωωτικές».

Συνεχίζονται οι διώξεις

«Παρ' όλα αυτά, η βιομηχανία διώξεων, με νέες ή εξ αναβολής υποθέσεις, συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτό με βάση τις ίδιες ανυπόστατες κατηγορίες και τις συνεπακόλουθες αθωωτικές αποφάσεις, κατατέθηκε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Λάρισας, υπόμνημα με το οποίο ζητείται να τοποθετηθούν στο αρχείο όλες οι σχετικές υποθέσεις. Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετεί η συνέχιση των διώξεων είναι η παρατεταμένη ομηρία των ανθρώπων που σήκωσαν το κεφάλι στην κατάληψη των εθνικών οδών από τους σύγχρονους λήσταρχους-εργολάβους και στην καταπάτηση του αναφαίρετου δικαιώματός μας στην ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση.

»Να σταματήσουν τώρα όλες οι ποινικές διώξεις των αγωνιστών για την κατάργηση των διοδίων. Να δικαστούν οι ηθικοί αυτουργοί των τροχαίων δολοφονιών και να καταργηθούν τα διόδια».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Κινητοποιήσεις
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Διόδια