Έντυπη Έκδοση

Ενεργειακό συνεταιρισμό σχεδιάζουν στην Κρήτη

Τις δυνατότητες δημιουργίας ενεργειακού συνεταιρισμού στην Κρήτη διερεύνησαν σε ημερίδα, που διοργάνωσε η «Ορθόδοξη Ακαδημία», στο Κολυμπάρι Χανίων. «Τα οικονομικά οφέλη θα μπορούν να διαχέονται στην τοπική κοινωνία και να στηρίζουν ανάγκες και (υπο)δομές», είπε ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής των «Πράσινων-αλληλεγγύη».

Σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα συζητήθηκε εξάλλου το ζήτημα «του χώρου ταφής των απορριμμάτων που γεμίζει σύντομα, κάνοντας πιο επιτακτική την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες για ολοκληρωμένη διαχείριση-διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση και ανακύκλωση».

Για το ενεργειακό θέμα, οι «Πράσινοι-αλληλεγγύη» πρότειναν στο δήμαρχο Χανίων μια σειρά πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων ενημέρωσης με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη δημιουργία συνεταιρισμών με ΑΠΕ.

Το περιβάλλον, η τεχνολογία και η καινοτομία γενικότερα ήταν θέματα που επίσης συζήτησε ο Νίκος Χρυσόγελος με τον αναπληρωτή πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Νικολαΐδη, τον κοσμήτορα κ. Καρατζά και τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Τσούτσο αντιστοίχως.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Χανιά
Κρήτη
Συνεργασίες/Προγραμματα
Συνεταιρισμοί/αγροτικοί/κοινωνικοί
Καύσιμα/Ενέργεια