Έντυπη Έκδοση

Εκκληση για βοήθεια στους πρόσφυγες του Κομπάνι

Από τους Γιατρούς του Κόσμου, έπειτα από αποστολή τους στην εμπόλεμη περιοχή

Τις ανάγκες 90.000 προσφύγων από το Κομπάνι, που ζουν στα τουρκικά σύνορα, μεταφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου, έπειτα από αποστολή στη συγκεκριμένη περιοχή. Αναφέροντας ότι τα παιδιά πρόσφυγες κάτω των 12 ετών υπολογίζονται σε 34.000, απευθύνουν έκκληση για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Θυμίζοντας τον επικείμενο σκληρό χειμώνα για τα προσφυγόπουλα καθώς και τη σοβαρή πιθανότητα εκδήλωσης επιδημιών, οι Γιατροί του Κόσμου τονίζουν ότι τα παιδιά που προέρχονται από τον πόλεμο έχουν μειωμένη εμβολιαστική κάλυψη, γεγονός που συνδυάζεται με την έλλειψη συνθηκών υγιεινής και τα καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτα σε νοσήματα που μεταδίδονται.

Στόχος των Γιατρών του Κόσμου είναι η υποστήριξη των κατοίκων από το Κομπάνι που επιβιώνουν στο Σουρούτς, με είδη που έχουν περισσότερο ανάγκη. Για μία μέρα και σε δύο κεντρικά σημεία στην Αθήνα (Προπύλαια, πεζόδρομος Πατριάρχου Γρηγορίου στην Πανεπιστημίου) και τον Πειραιά (πλατεία δημαρχείου), το Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα βρίσκονται εκεί και θα παραλαμβάνουν συγκεκριμένα είδη όπως παιδικά ρούχα και παπούτσια, κουβέρτες, υπνόσακους, παιδικά γάλατα και κρέμες, ρύζι και όσπρια. Ο Δήμος Κορυδαλλού διέθεσε τις αποθήκες για τη διαλογή και συσκευασία της ανθρωπιστικής βοήθειας. Γ.Δ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Γιατροί του Κόσμου
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος