Έντυπη Έκδοση

Λοβέρδος: Αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών

Να ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο προβλέπει την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω των καταλήψεων άφησε ανοικτό ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην περίπτωση που οι μαθητικές κινητοποιήσεις διαρκέσουν πολύ.

Ο κ. Λοβέρδος στο περιθώριο επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, ανέβασε τον αριθμό των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη σε 500. «Μου είπαν ότι συμβαίνει πάντα στις αρχές Νοεμβρίου, λόγω και της επετείου του Πολυτεχνείου» είπε ο υπουργός και εξέφρασε την ανησυχία για την κατάσταση. «Εχουμε όμως 3 του μήνα και μέχρι τις 17 Νοεμβρίου είναι άλλες δύο εβδομάδες. Τι θα γίνει με τα μαθήματα; Πώς θα αναπληρωθούν;» αναρωτήθηκε και ενημέρωσε προς πάσα κατεύθυνση ότι υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει τι γίνεται στις περιπτώσεις αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΔ προβλέπει την αναπλήρωση των χαμένων μαθητικών ωρών με τη ματαίωση εκδρομών. Σε περίπτωση μάλιστα που οι κινητοποιήσεις διαρκέσουν πολύ, προβλέπεται έως και η μείωση των αργιών των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Α. Ν. Γ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Παιδεία
Κινητοποιήσεις
Βουλή
Σχολεία
Υπουργείο Παιδείας