Έντυπη Έκδοση

Αθώος ο εκπαιδευτικός από τα Χανιά

Αθώος κρίθηκε ο εκπαιδευτικός που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε επεισόδια το 2010 στα Χανιά. Η δίκη ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, που έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο για όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Ο εκπαιδευτικός κατηγορούνταν για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης με βάση τις καταθέσεις δύο αστυνομικών.

Η δικηγόρος του εκπαιδευτικού, Μερόπη Βαγιωνάκη, επισήμανε πως «με βάση την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε πως δεν συμμετείχε σε βιαιοπραγίες εναντίον αστυνομικών ή τρίτων προσώπων ή πραγμάτων, επομένως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, ενώ επίσης δεν προέβη ούτε αποπειράθηκε να προβεί σε σωματικές βλάβες εις βάρος οιουδήποτε. Η εισαγγελική πρόταση ήταν να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών, και το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι αθώος».

Σύμφωνα πάντα με την κ. Βαγιωνάκη, η δίωξη εις βάρος του εκπαιδευτικού «είναι καθαρά πολιτική δίωξη με στόχο την τρομοκράτηση του εργατικού και φοιτητικού κινήματος».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές
Δικαιοσύνη
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες