Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Τέχνη

** Η έκθεση με τίτλο «Η ελάχιστη δομή» σε επιμέλεια Αποστόλη Αρτινού εγκαινιάζεται στις 20.00, στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5). Σε αυτή την έκθεση μια σειρά έργων εικαστικών και αρχιτεκτόνων επιχειρεί να διερευνήσει το ανάγλυφο της καλύβας, τη δυνατή αλλά και αδύνατη μαζί παραστατικότητά του. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνεται καθημερινά μια σειρά προβολών πάνω στο θέμα της Καλύβας σε επιμέλεια της Κίκας Κυριακάκου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Νοεμβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

** Η ατομική έκθεση του Κώστα Αγγελάκη με τίτλο «Ασήμαντα και οικεία» εγκαινιάζεται στις 20.30 στην γκαλερί του Black Duck (Χρήστου Λαδά 9Α). Μικρά καθημερινά αντικείμενα, ευτελή και ασήμαντα, όπως τενεκεδάκια, μπουκαλάκια, ακόμα και φρούτα που είτε έχουν χρησιμοποιηθεί είτε είναι σκορπισμένα στο χώρο, παίρνουν πολλαπλές προεκτάσεις μέσα από την ζωγραφική του Κώστα Αγγελάκη. Πρόκειται για μια σειρά έργων -μικρών και μεσαίων διαστάσεων- που αναδεικνύουν την ομορφιά της ζωγραφικής φόρμας, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του καλλιτέχνη για το σήμερα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Νοεμβρίου.

Εργο του Κώστα Αγγελάκη με τίτλο «Ασήμαντα και οικεία» Εργο του Κώστα Αγγελάκη με τίτλο «Ασήμαντα και οικεία» Διάλεξη

** Η Ακαδημία Αθηνών (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 28, Αθήνα) θα υποδεχθεί στις 19.00, τον καθηγητή Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Bologna, Antonio Carile για μια διάλεξη με τίτλο «Η αυτοκρατορική εξουσία και η αυλή μεταξύ αριστοκρατίας και κατώτερων κοινωνικών τάξεων».

Βιβλίο

** Το βιβλίο φωτογραφίας της Πόπης Τσουκάτου με τίτλο «People World» παρουσιάζεται την Τετάρτη στις 19.00 στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής (Μελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων Θησείο). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο θεωρητικός Τέχνης Σταύρος Καβαλλάρης και η διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Ζαχαρούλα Τουραλή.

**Το βιβλίο της Σάντρας Βούλγαρη «Οι ζωές της Χλόης» παρουσιάζεται στις 20.00 από τις εκδόσεις Φίλντισι στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Ρίτσα Μασούρα και η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ρηνιώ Κυριαζή. Η Μιμή Ρουφογάλη, στο πιάνο, θα πλαισιώσει μουσικά τη βραδιά.

Θέατρο

** Οι παραστάσεις για την κωμωδία των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε «Το ελεύθερο ζευγάρι», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, παρατείνονται στο Τσάι στη Σαχάρα (Λαοδικείας 18 - Ιλίσια). Μια κωμωδία όπου ένα ζευγάρι μιλά για το γάμο του και τις διάφορες δυσκολίες μέσα σε αυτόν. Μια εξομολόγηση στους θεατές που θα μοιραστούν αμφίδρομα τα συζυγικά τους προβλήματα μέσα από άφθονο γέλιο.

** Ο «Μυστικός Σαίξπηρ» σε σκηνοθεσία Τώνιας Ράλλη, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο RABBITHOLE (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο). «Δύο ελάφια δραπετεύουν και περπατούν στους δρόμους της πόλης χαρίζοντας ποίηση στους περαστικούς».

**«Το θηρίο στη ζούγκλα» του Henry James, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη ανεβαίνει Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα). «Ενα έργο που διερευνά τι συμβαίνει όταν ο λόγος αντικαθιστά το σώμα ως τοποθεσία ερωτικής σύνδεσης». Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Θέμης Πάνου.

Μουσική

Διασκευές του Bob Dylan το 2015

* Το έργο μουσικού θέατρου, με τίτλο «Εκεί που δεν ταξίδεψα ποτέ» σε ποίηση e.e. cummings και σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη παρουσιάζεται σε μουσική Τάση Χριστογιαννόπουλου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα).

* Η Francesca Dego και η Francesca Leonardi θα εμφανιστούν στις 21.00, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) για μια συναυλία στο πλαίσιο του μουσικού κύκλου Suono Italiano που φιλοξενεί τους πιο σπουδαίους Ιταλούς ερμηνευτές μουσικής δωματίου.

* Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος παρουσιάζει τον δεύτερο κύκλο συνθέσεών του με τίτλο «Anicca» στο πλαίσιο του Κύκλου Μουσικής Τρίτες παράλληλες, στις 21.15, στο θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59, Αθήνα). Συμμετέχουν οι: Κωστής Χριστοδούλου στα πλήκτρα, Αντώνης Μαράτος στο ηλεκτρικό μπάσο, Σωτήρης Ντούβας στα τύμπανα και Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στην τρομπέτα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις