Έντυπη Έκδοση

ΝΕΡΙΤ: Μάης, και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος

Από προσωρινός έγινε μόνιμος ο Πέτρος Μάης! Και τι μόνιμος, παρακαλώ. Μιλάμε ότι ο προσωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ αναλαμβάνει αμφότερες τις θέσεις επί μία πενταετία έπειτα από χθεσινή συνεδρίαση και σχετική απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Του υπό αμφισβήτηση Εποπτικού Συμβουλίου για να είμαι ακριβής, μιας και δεν είναι λίγοι όσοι επιμένουν (ανάμεσά τους και ο πρώην αντιπρόεδρος του οργάνου Ανδρέας Ζούλας) ότι δεν έχει νομική υπόσταση έπειτα από τις παραιτήσεις ουκ ολίγων μελών του.

Μέχρι πάντως να διευκρινίσει ο καθηγητής Σιμόπουλος τα της δικής του παραιτήσεως, το Εποπτικό συνεδριάζει κανονικά και παίρνει αποφάσεις. Βλέπε τα χθεσινά, όπου διόρισε την «παλιά καραβάνα» της ΕΡΤ Πέτρο Μάη πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ. Αυτό το «παλιά καραβάνα» δεν το γράφω τυχαία και θα του χρειαστεί σίγουρα όλη του η συνδικαλιστική εμπειρία στο προσεχές συλλαλητήριο για το κλείσιμο ενός χρόνου από την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο. Ο καλός ο καπετάνιος, ως γνωστόν...

Και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.; Εχουμε και λέμε: Ο βετεράνος της δημοσιογραφίας Αλέξανδρος Πρίφτης που πέρασε ως κριτής και από την πρόσφατη διαδικασία επιλογής των 59 δημοσιογράφων (προκαλώντας μάλιστα ουκ ολίγες απορίες και ενστάσεις με τις βαθμολογήσεις του...), ο καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου (με ιστορική διαδρομή στην ανανεωτική αριστερά) Πέτρος Καβάσαλης, η δικηγόρος Νούλη Παπαδριανού (από το 2004 μέχρι και τις 16-9-2010 ήταν αναπληρώτρια νομική σύμβουλος στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό του Βασίλη Κικίλια) και ο πρώην διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ στις τελευταίες εκλογές) Τάκης Αναστόπουλος.

Διαβάζοντας τα ανωτέρω γίνεται σαφής μια σημαντική απουσία, αυτή του Θόδωρου Καρούνου, από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Υπενθυμίζουμε ότι συμμετείχε στο Δ.Σ. από τον Οκτώβριο του 2013, ότι είχε δουλέψει πολύ για το μαγαζί και ότι διάφορα καλά παιδιά στους διαδρόμους της Αγίας Παρασκευής δεν τον ήθελαν επ' ουδενί στα πόδια τους. Εν τέλει πέρασε όπως φαίνεται το δικό τους και τα αποτελέσματα θα φανούν στη διαδρομή.

«Και το Τρίτο;» θα ρωτήσουν οι μουσικόφιλοι αναγνώστες. Το Τρίτο πρόγραμμα που βγαίνει στον αέρα φουλ κονσέρβα άνευ παραγωγών από το περασμένο Σάββατο, θα είναι στα υπ' όψιν. Ο νέος πρόεδρος είπε πέντε πράγματα για «αλλεπάλληλες συνεννοήσεις» εντός των προσεχών ημερών και το τάπωσε το θέμα με τρόπο μάλλον άκομψο. Εν τω μεταξύ, οι ακροατές βράζουν στο ζουμί τους και αναρωτιούνται γιατί να πληρώνουν αυτό το καταραμένο ανταποδοτικό τέλος. Ιδίως την ώρα που αισθάνονται ότι η τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ τους δουλεύει ψιλό γαζί, ενώ στο ραδιόφωνό της γινόταν καλή δουλειά...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
TV & Media
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
ΕΡΤ